fbpx

Veelgestelde vragen

Hier een inleidende tekst voor de veelgestelde vragen pagina….

+ - Hoe boek ik een artiest?
  1. U doet een informatieaanvraag via de website.
  2. Wij nemen contact met u op, adviseren en maken een offerte.
  3. U maakt een keuze en bevestigt deze aan ons.
  4. Wij maken een boekingscontract en factuur voor u en wensen u een fantastisch feest!
+ - Hoe lang duurt het voordat ik een reactie krijg?

Wij doen ons best om tijdens werkdagen uw informatieaanvraag of e-mail binnen één uur te beantwoorden. Over het algemeen hanteren wij een uiterlijke reactie termijn van 4 uur.

+ - Kan ik een artiest vrijblijvend in optie nemen?

Ja, het is mogelijk om een artiest vrijblijvend in optie te nemen. Een optie plaatsen kunt u simpel doen door telefonisch contact met ons op te nemen, een email te sturen of het contactformulier in te vullen.  Opties zijn 14 dagen geldig, tenzij in de offerte anders aangegeven. Het kan voorkomen dat de artiest een andere aanvraag krijgt voor de betreffende datum en sneller uitsluitsel wil. In dat geval nemen we altijd even contact met u op zodat u de eerste kans heeft de artiest vast te leggen.

+ - Krijg ik een bevestiging van de boeking?

Voor het bevestigen van een boeking verstuurt Lukassen Produkties een contract per mail. Deze dient u binnen 5 dagen te ondertekenen. Als wij uw getekende versie binnen hebben krijgt u vervolgens een door ons getekend exemplaar en de factuur per mail toegezonden. Liever per post? Dan kan uiteraard ook nog.

+ - Hoe laat is de artiest aanwezig?

Doorgaans is een artiest ruim een half uur voor aanvang aanwezig. De technici zijn vaak wel eerder. Als u een band boekt of een drive in, dan zijn de technici vaak zo’n 2 uur van te voren aanwezig. Op uw verzoek kunnen wij de verwachte aankomsttijden van uw boeking een week van te voren doorgeven.

+ - Hoe kan ik jullie telefonisch bereiken?

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17.30 uur op telefoonnummer 024 3232714. Buiten deze kantoortijden nemen we informatieaanvragen in behandeling per e-mail en voor spoed gevallen zijn 24 uur per dag bereikbaar op 06 83165315.

+ - Hoe verloopt de betaling?

De factuur die u ontvangt dient in de regel uiterlijk 14 dagen voorafgaand aan het optreden te worden voldaan. In uw contract staan eventueel afwijkende betalingsafspraken.

+ - Wat als een artiest verhinderd is?

In de praktijk komt het vrijwel nooit voor dat een artiest een optreden moet afzeggen. Mocht een artiest door omstandigheden toch verhinderd zijn dan zal Lukassen Produkties er alles aan doen om voor geschikte vervanging zorg te dragen. Doordat we een groot artiestenbestand hebben is er eigenlijk altijd wel een oplossing mogelijk.

+ - Wat is BUMA?

Voor de openbaarmaking van auteursrechten is degene die een artiest laat optreden of op een andere manier muziek ten gehore brengt een vergoeding verschuldigd aan Buma. Deze vergoeding bedraagt 7% van de gage. Lukassen Produkties is gerechtigd namens de vereniging Buma deze auteursrechtelijke vergoeding bij u, als opdrachtgever, te incasseren. Dit bespaart u een hoop administratie. Er zijn enkele uitzonderingen. Bij privéfeesten hoeft u bijvoorbeeld geen BUMA te betalen en onder speciale omstandigheden zijn sommige boekingen onder de € 1000,- ook vrijgesteld van BUMA. Voor alle informatie kunt u kijken op www.lukassenprodukties.nl/buma.

+ - Ik wil een artiest boeken maar deze staat niet op jullie site. Wat nu?

Lukassen Produkties is een erkend boekingsbureau voor vrijwel alle artiesten. Dat wil zeggen dat wij alle artiesten voor u kunnen boeken tegen dezelfde prijs als wanneer u rechtstreeks bij de betreffende artiest of zijn/haar manager zou boeken. Neem dus gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte wanneer u een artiest wilt boeken die (nog) niet op deze site vermeld is.

+ - Wat is een rider?

Een rider is een document waarin de wensen en eisen van een act zijn vastgelegd. Vooral bekende artiesten hebben vaak een aantal wensen, zoals een eigen kleedkamer, een bepaald aantal flessen drinken, een eenvoudige maaltijd enzovoorts. Naast dit soort riders kan er ook een technische rider zijn bij artiesten waarbij geen geluid is inbegrepen. In technische riders staat bijvoorbeeld welke microfoons en hoeveel monitoren gewenst zijn. Als een act een rider heeft wordt deze altijd meegestuurd met het contract en vormt net als onze algemene voorwaarden onderdeel van de overeenkomst. Deze dient dus ook ondertekend te worden.

+ - Kan ik mijn boeking verzekeren?

Voor 4% van de gage kunt u uw boeking verzekeren. Meer informatie vindt u hier:
entertainment-garantiefonds.nl