fbpx

Prijs Zware Jongens

€ 1895,-excl. BTW

excl. Buma
Prijswijzigingen voorbehouden

Vrijblijvend beschikbaarheid of
informatie opvragen

  Meer informatie over Zware Jongens

  Neem gerust contact op

  Met meer dan 55 jaar ervaring is Lukassen Produkties uw ideale partner voor het boeken van artiesten, band, acts & coverbands.

  Bel ons: 024 323 27 14
  Mail ons: info@lukassen.nl

  Zware Jongens boeken of Zware Jongens inhuren

  Doet u makkelijk en betrouwbaar bij artiestenbureau en boekingskantoor Lukassen Produkties.

  < Terug naar artiesten overzicht

  Biografie Zware Jongens

  De Zware Jongens bestaan uit Fokko Dam en Arie Kuipers. Fokko werd eerder bekend als (letterlijk) vooraanstaand lid van de Blauhaster Dakkapel en Arie verdiende zijn sporen als componist van o.a. de schaatshit “Bonkevaart/Bonkefeart”. Daarnaast schreef Arie muziek voor “Wordt vervolgd” van Han Peekel. Ook schreef hij alle muziek van het cd-album van diezelfde Peekel: “Hartverwarrend”.

  Samen waren Fokko en Arie verantwoordelijk voor de hit: “HULZEBOSCH HULZEBOSCH” van Erik Hulzebosch. In het jaar 2000 besloten beide heren samen te gaan optreden en vormden zij het feestduo de Zware Jongens. Gezien hun lichaamsgewicht een passende naam!

  Adrie v/d Berk bleek de juiste partner te zijn om hun aanstekelijke liedjes op cd uit te brengen. De Zware Jongens hadden de eer om in het jaar 2000 als eerste op het gloednieuwe platenlabel BERK MUSIC uit te komen. Dit label is, evenals de Zware Jongens, inmiddels een begrip geworden!

  De Zware Jongens hebben sinds het uitkomen van hun eerste single in het jaar 2000 al menig grote hit gescoord.

  Hun versie van “Anton aus Tirol” haalde moeiteloos een top 20 notering. De publieksfavoriet “Stil aan de overkant” wordt nog steeds wekelijks vanaf de tribune in alle stadions gezongen. Ook bekend zijn hits als “Wurst Wurst Wurst”, “De Houthakker” en “Alles heeft een einde”.

  In 2007 verschijnt de allergrootste feestknaller tot nu toe. “De Jodeljump” wordt uitgeroepen tot ‘feesthit van het jaar’ en de Zware Jongens ontvangen hiervoor een award. Het liedje wordt ondanks een bescheiden notering in de hitlijsten, in alle kroegen en op feesten grijsgedraaid. Fokko en Arie treden onafgebroken op. In de wintersportgebieden is de Jodeljump de meest gedraaide en aangevraagde plaat.

  Januari 2008 verschijnt het lied: “Hoog is de zolder”. Het nummer wordt al vanaf het begin van hun rijke carriere gezongen tijdens liveoptredens en is een publiekslieveling. De traditional is door DJ Goldfinger in een modern jasje gestoken en knalt als vanouds. In de hitparade breekt deze single niet echt door.

  In het voorjaar van 2009 verschijnt de single: “Rosemarie”. Het is de 16e single die de Mega Top 100 haalt. Het nummer wordt door de Oostenrijkse act “PFUNDS – KERLE” opgenomen en in Oostenrijk op single uitgebracht.

  “De poes van tante Loes” is de carnavalssingle van 2010. Het nummer is een ouderwets aanstekelijk polonaisenummer en is tijdens het carnaval een enorm succes.

  In 2011 verschijnt de single “DORST”. De titel zegt het al, het lied gaat over thee drinken. (Maar niet heus.) Het is een vrolijke meezinger over een onderwerp dat de meeste mensen wel aan zal spreken.

  De Zware Jongens hebben ook een aantal gelegenheidssingles uitgebracht. Drie keer een Sneekweeksingle: “Allemaal Snekers” met Johan Vlemmix “In de Sneekweek” en de “Sneekweek-zeemansmedley”. Daarnaast nemen de heren een drietalige (Nederlands, Fries en Stadsfries) Sinterklaassingle op. De titel is “Marsepein en speculaas”.

  In 2013 verassen de heren met een single met een dubbele A-kant. Track 1 is genaamd: Houd er de moed maar in¬ù. Gewoon, simpel feest zonder meer! Track 2 is “We heffen de glazen”, een variatie op “Der alte dessauer.

  Begin 2016 volgt de nieuwe single: ‘Juf Marietje’. In deze vrolijke medley brengen zij een ode aan hun favoriete schooljuf die altijd leuke liedjes met hen zong. Vele oude bekende liefjes zoals ‘Piet Hein, ‘Drie Schuintamboers’ en Özewiezewoze’ zijn verwerkt in deze feestmedley. Het is een feestknaller van jewelste met een hoog meezing gehalte.

  Zware Jongens boeken | inhuren doet u bij Lukassen Produkties!

  De liveoptredens van de Zware Jongens zijn één groot doe-en-zing-mee-feest. Het publiek wordt uitgenodigd om mee te doen met allemaal grappige bewegingen en wordt getrakteerd op een enorm leuke show.

  Vergelijkbare artiesten

  Bent u op zoek naar een artiest voor een ander budget of wilt u naast Zware Jongens een soortgelijke artiest boeken, bekijk hiernaast onze suggesties

  Terug naar artiesten overzicht