fbpx

Prijs Syb van der Ploeg

€ 3495,-excl. BTW

excl. Buma
Prijswijzigingen voorbehouden

Vrijblijvend beschikbaarheid of
informatie opvragen

  Meer informatie over Syb van der Ploeg

  Neem gerust contact op

  Met meer dan 55 jaar ervaring is Lukassen Produkties uw ideale partner voor het boeken van artiesten, band, acts & coverbands.

  Bel ons: 024 323 27 14
  Mail ons: info@lukassen.nl

  Syb van der Ploeg boeken of Syb van der Ploeg inhuren

  Doet u makkelijk en betrouwbaar bij artiestenbureau en boekingskantoor Lukassen Produkties.

  < Terug naar artiesten overzicht

  Biografie Syb van der Ploeg

  De muzikale loopbaan van deze charismatische zanger begint halverwege de jaren ’80. Syb krijgt landelijke bekendheid als frontman van De Kast, één van de populairste Nederlandstalige bands, medio jaren 90. In de tien jaar van haar bestaan sleepte de groep een dozijn gouden en platina platen in de wacht, evenals enkele TMF-awards en een Edison voor beste live-act.

  Daarnaast is Syb ook actief als producer en in 2005 ontwikkelt Syb zich tot een musicalster: eerst in de Rockopera Nostradamus van de band Kayak en in 2006 schittert hij naast musical grootheid Henk Poort met zijn eerste grote hoofdrol als Rembrandt in de gelijknamige musical ‘Rembrandt’, de recensies zijn lovend. In 2007 staat Syb voor het eerst in de, mede door hemzelf geproduceerde theatershow, ‘Motel Westcoast’ die in 2013 voor de vierde keer zal lopen. Afgelopen theaterseizoen was dit i.p.v. van Motel Westcoast: ‘The Best of Britain’, een vergelijkbaar concept, maar dan met de meest mooie muziek van Britse bodem. Deze 2 enorme ‘theater hits’ zullen om-en-om ieder jaar verschijnen in de Nederlandse theaters.

  Tevens verraste hij in 2008 Nederland met een solo-dubbelalbum waarin alle song in het Nederlands én Fries zijn te beluistere: deze draagt de titel: Heilig Vuur | Hillich Fjoer. In 2009 en 2010 zong hij 2 seizoenen fantastische Queen-hits met het Noord-Nederlandsorkest in de Nederlandse theaters en deed dit in de nazomer van 2012 opnieuw, en dit keer met repertoire van ‘The Beatles’.

  Met De Kast heeft Syb inmiddels een tweede album uitgebracht. Deze keer hebben de mannen van De Kast voor het eerst in hun carrière een volledig Friestalig album geschreven met de poëtische titel: ‘Dreamflecht yn de tiid’, dat in oktober 2012 is verschenen.  ‘Dreamflecht yn de tiid’ is de opvolger van ‘Welkom Thuis’, het album wat uitkwam na hun comeback in 2010.

  Vergelijkbare artiesten

  Bent u op zoek naar een artiest voor een ander budget of wilt u naast Syb van der Ploeg een soortgelijke artiest boeken, bekijk hiernaast onze suggesties

  Terug naar artiesten overzicht