fbpx

Prijs Rowwen Heze

Op aanvraag

excl. Buma
Prijswijzigingen voorbehouden

Vrijblijvend beschikbaarheid of
informatie opvragen

Meer informatie over Rowwen Heze

Neem gerust contact op

Met meer dan 55 jaar ervaring is Lukassen Produkties uw ideale partner voor het boeken van artiesten, band, acts & coverbands.

Bel ons: 024 323 27 14
Mail ons: info@lukassen.nl

Rowwen Heze boeken of Rowwen Heze inhuren

Doet u makkelijk en betrouwbaar bij artiestenbureau en boekingskantoor Lukassen Produkties.

< Terug naar artiesten overzicht

Biografie Rowwen Heze

ROWEN HEZE

Ooit was de band het best bewaarde geheim van Limburg.
Terwijl in het zuiden al menige uitverkochte zaal op z’n kop gezet werd, had in de rest van het land slechts een enkeling van de groep gehoord.

De hit “Bestel Mar” bracht daar verandering in. En sinds Rowwen Heze in 1992 op Pinkpop optrad voor 55.000 bezoekers, is de uitzonderlijk krachtige en feestelijke muziek ook in de rest van Nederland een begrip.
Een ander hoogtepunt was ongetwijfeld het 60 minuten durende slotconcert van de Uitmarkt in Amsterdam voor naar schatting 50.000 mensen, dat rechtstreeks door de NOS televisie werd uitgezonden, met gastrollen van Karin Bloemen en accordeonmeester Flaco Jimenez.

Tex Mex, polka’s, Ierse Folk, gezongen met een Limburgs accent, gespeeld door accordeon, electrische gitaar, bas, drums en (soms) trompet.
Zo onderscheidt zich de muziek van Rowwen Heze direct van alle andere groepen.

Rowwen Heze komt uit de omgeving van America en vond zijn oorsprong in de traditie om tijdens Carnaval je eigen lokale hits te maken, op te nemen en live te spelen.
Het werd al snel een succes in eigen omgeving, met name het nummer “Bestel Mar”.
Daardoor enthousiast geworden bracht dit KRO DJ Hubert van Hoof ertoe ze de bijnaam Los Limbos te geven. Uiteraard een verwijzing naar zowel Limburg als Los Lobos.

Vergelijkbare artiesten

Bent u op zoek naar een artiest voor een ander budget of wilt u naast Rowwen Heze een soortgelijke artiest boeken, bekijk hiernaast onze suggesties

Terug naar artiesten overzicht