fbpx

Prijs Rob Stenders

€ 2495,-excl. BTW

excl. Buma
Prijswijzigingen voorbehouden

Vrijblijvend beschikbaarheid of
informatie opvragen

  Meer informatie over Rob Stenders

  Neem gerust contact op

  Met meer dan 55 jaar ervaring is Lukassen Produkties uw ideale partner voor het boeken van artiesten, band, acts & coverbands.

  Bel ons: 024 323 27 14
  Mail ons: info@lukassen.nl

  Rob Stenders boeken of Rob Stenders inhuren

  Doet u makkelijk en betrouwbaar bij artiestenbureau en boekingskantoor Lukassen Produkties.

  < Terug naar artiesten overzicht

  Biografie Rob Stenders

  Rob Stenders wordt op 18 april 1965 geboren in Tilburg onder de naam Rob Zieltjens. Hij begint zijn landelijke radiocarrière, na onder meer bij Fantasy FM in België te hebben gedraaid, in 1984 bij de VARA en neemt vervolgens de achternaam van zijn moeder aan. Bij de VARA presenteert hij onder meer de ‘Verrukkelijke 15’ op Radio 3. Zijn eerste uitzending is ‘Muziek in de Nacht’ op 4 december 1985.

   

  Drie jaar later stapt Stenders over naar Veronica om daar het programma ‘D’Rob op d’r onder’ te presenteren’. Ook vervangt hij Adam Curry in het vrijdagprogramma met Jeroen van Inkel dat werd omgedoopt in ‘Stenders & van Inkel’. In 1990-1991 presenteert hij op televisie het muziekprogramma ‘Countdown’.

   

  Op zoek naar meer vrijheid op de radio stapt Stenders eind 1991 over naar Power FM, dit blijkt echter vrij snel een desullusie. En dus keert hij in 1992 terug naar Veronica. In afwachting van een plekje mag hij een nachtprogramma presenteren, genaamd ‘Vroegobstaan’.

   

  Nadat de halve Veronica-crew overstapt naar het nieuwe Radio 538 mag Rob weer bij Veronica aan de slag. Hier presenteert hij ‘Goud van Oud’, ‘Oh, wat nacht een nacht’ en ‘Het is maar spelletje’. In 1993 gaat hij nasat ‘D’Rob of d’r onder’ met Fred Siebelink en Floortje Dessing ‘Shockradio’ maken waarin grenzen worden afgetast. Vanwege het lastigvallen van bekende Nederlanders wordt ‘Shockradio’ in september 1994 van zender gehaald. Het vervolg is het minder rebelse ‘Outlaw Radio’.

   

  In 1995 gaat Veronica commercieel en richt Rob samen met Jan Hoogesteijn Kink FM op, waar hij naast zijn functie als programmaleider een programma presenteert. Ook is hij nog kort te horen bij Hitradio Veronica en Jazz Radio.

   

  Stenders keert vervolgens in 1997 terug naar de VARA. Op het verjongde Radio 3, 3FM genaamd, wordt hij één van pijlers van het station. Hij presenteert hier samen met Fred Siebelink een middagprogramma en ’s nachts is hij te horen met de ‘Freakolypmics’.

   

  Nadat Edwin Evers in 2000 overstapt naar Radio 538 mogen Rob en Fred de ochtendshow presenteren: ‘Stenders Vroeg’. Ook gaat Stenders het ‘Popdossier’ presenteren op Radio 2. Nog datzelfde jaar gaat hij naar huis met de ‘Zilveren Reissmicrofoon’.

   

  Juni 2004 is de maand waarin Rob Stenders overstapt naar Yorin FM. Samen met Magreet van Gils en Henkjan Smits presenteert hij dagelijks ‘Stenders Vroeg Op’. Later maken ook Fred Siebelink, Erik Dikeb en Jeroen Kijk in de Vegte onderdeel uit van het team.

   

  Twee jaar later neemt SBS Broadcasting Yorin FM over van RTL Nederland. De gesprekken met de nieuwe zender Caz! lopen op niets uit en op 17 maart 2006 is Stenders voor het laatst op Yorin FM te horen.

   

  Ondertussen is hij begonnen met zijn eigen hobbyzenders KXradio via internet. Hierop draaien hij en veel van zijn radiovrienden hun favoriete muziek. Hij heeft hiervoor alle tijd, want een vervolg op zijn landelijke radiocarrière blijft uit. Wel mag hij in de zomer van 2006 drie maanden Claudia de Breij vervangen op 3FM, terwijl hij nog een contract heeft bij RTL Nederland.

   

  In 2007 begint de dj een televisiecarrière bij Tien. Hier presenteert hij de muzikale quiz ‘Stenders Latevermaak’.

   

  Na meer dan twee jaar keert Stenders in mei 2007 terug op 3FM. Hier volgt hij Claudia de Breij op die stopt met radio maken. Hier is hij voor de VARA iedere maandag tot en met donderdag van 12:00 tot 14:00 uur te horen met ‘Stenders Eetvermaak’.

   

  In september 2009 krijgt hij een programma op Radio 2 op zaterdagavond. Hij is onderdeel van ‘The Best of 2Night’, samen met Edwin Diergaarde en Bert Haandrikman. In december is hij vervolgens te horen in de Top 2000 op Radio 2.

   

  In januari 2010 volgt hij Jeffrey Willems op als presentator van het AVRO-programma Steenen Tijdperk, waardoor hij zowel op zaterdag als zondag te horen is op Radio 2. Maar dat stopt als hij overstapt naar PowNed.

   

  In augustus 2010 stopt zijn dagelijkse programma ‘Stenders Eetvermaak’. Rob stapt over van de VARA naar PowNed en wordt daar Hoofd Radio. Daarnaast gaat hij op vrijdagmiddag en -avond een programma maken voor deze omroep op 3FM. In de nacht van 3 op 4 december viert hij op de radio dat hij 25 jaar in het vak zit.

  Vergelijkbare artiesten

  Bent u op zoek naar een artiest voor een ander budget of wilt u naast Rob Stenders een soortgelijke artiest boeken, bekijk hiernaast onze suggesties

  Terug naar artiesten overzicht