fbpx

Prijs Racoon

Op aanvraag

excl. Buma
Prijswijzigingen voorbehouden

Vrijblijvend beschikbaarheid of
informatie opvragen

Meer informatie over Racoon

Neem gerust contact op

Met meer dan 55 jaar ervaring is Lukassen Produkties uw ideale partner voor het boeken van artiesten, band, acts & coverbands.

Bel ons: 024 323 27 14
Mail ons: info@lukassen.nl

Racoon boeken of Racoon inhuren

Doet uw makkelijk en betrouwbaar bij artiestenbureau en boekingskantoor Lukassen Produkties.

< Terug naar artiesten overzicht

Biografie Racoon

Racoon werd in 1997 opgericht door Bart van der Weide (zanger) en Dennis Huige (gitarist). Samen brengen zij in dat jaar drie liedjes uit op de verzamel-cd “Characters” van het NPI. Binnen enkele maanden wordt Racoon aangevuld met bandleden Stefan de Kroon (bas) en Paul Bukkens (drums). De vier Zeeuwen sluiten zich aan bij het S.M.A.R.T.-label van platenmaatschappij Sony. In januari 2000 komt het debuutalbum “Till Monkeys Fly” uit, geproduceerd door Michel Schoots (Urban Dance Squad). Binnen een paar maanden is het nummer Feel Like Flying megahit op Radio 3 FM en speelt Racoon op Parkpop en Lowlands. Ook de tweede single Blue Days wordt een 3FM Megahit.

In de zomer van 2001 duikt Racoon de studio in om een nieuw album op te nemen. “Here we Go, Stereo!” wordt door pers en publiek goed ontvangen. Toch besluit maatschappij Sony in 2002 om de samenwerking te beëindigen.

Another Day

Racoon zit niet bij de pakken neer. In nauwe samenwerking met producer en fan van het eerste uur Michel Schoots neemt de band in 2004 (in eigen beheer) het album “Another Day” op. Deze plaat levert in 2005 de monsterhit met Love You More en wordt bekroond met een platinum album. Alle vijf singles die Racoon uitbrengt, worden zeer succesvol, en de plaat levert de band hun eerste Edison op, alsmede drie 3FM awards. In één klap kan de band zich rekenen tot de meest succesvolle bands van Nederland. Na een uitverkochte clubtour in 2005 en een succesvol festivalseizoen in 2006 laat Racoon zich ook nog van een heel andere kant zien in een unaniem lovend ontvangen en wederom uitverkochte theatertour in het najaar van 2006. In november 2007 komt Another Day uit in de VS en Canada, een release die door Racoon wordt ondersteund met een eerste Amerikaanse tournee.

Before you leave

Dat de fervente zoektocht van Racoon naar ultieme Liedjes geen halt hield na het succes van “Another Day” (2005 – PIAS), blijkt reeds bij de eerste noten van het nieuwe en vierde album van het gezelschap. “Before You Leave” vormt meteen in alle opzichten een bijzonder hoofdstuk én hoogtepunt. Zo is er voor het eerst op een Racoon-album geen elektrische gitaar te ontdekken. De vier Zeeuwen hebben zich volledig geconcentreerd op datgene waar ze het beste in zijn: de mooiste akoestische popliedjes maken. Zonder tierelantijnen en overbodige opsmuk: eenvoud is kracht, less is more…

Liedjes, liedjes, liedjes. Jezelf daarin blijven evenaren en liefst nog overtreffen, is een ambitieuze doelstelling maar geen eenvoudige opgaaf. Maar daar draait het uiteindelijk om. Honderden ideetjes, tientallen refreinen en coupletten werden ontleed, uitgeplozen en bekritiseerd. Sommige liedjes ontstonden in een dag, anderen groeiden in het verloop van maanden. En sommige sneuvelden doodweg onder de toets van oprechte zelfkritiek. In dit proces, met ijzeren hand geregisseerd door producer-annex-vijfde-bandlid Michel Schoots, werden uiteindelijk twaalf liedjes waardig genoeg bevonden. Het resultaat: een pure, bezielde popplaat waarop Racoon met recht en rede trots mag zijn.

Doorheen de twaalf ijzersterke en zelfbewuste songs op “Before You Leave” klinkt de Racoon-sound, die ze de afgelopen jaren zorgvuldig hebben gekoesterd en opgebouwd, bezielder en intenser dan ooit. De energie en het enthousiasme van songs zoals Clean Again en My Town worden smaakvol afgewisseld met de introspectie en melancholie die te vinden is op een Bedroom Floor en titeltrack Before You Leave. De teksten van zanger Bart van der Weide zijn eerlijk, ongekunsteld en openhartig. “Before You Leave” mag dan bij vlagen melancholisch zijn, maar is nergens teneergeslagen. Hoopvol, positief en levenslustig: een plaat die met recht de kroon vormt op tien jaar Racoon.

Liverpool Rain

Het nieuwste wapenfeit heet Liverpool Rain, een plaat die deels in de Londense Abbey Road Studio opgenomen werd met producer Wouter Van Belle en hoewel orchestraal kracht bijgezet, uitgepuurd klinkt. Het kwartet is na tien jaar helemaal tot wasdom gekomen, ergens op het kruispunt tussen intimiteit en de grootse live-status die de groep in Nederland geniet. Hardcore is heartcore geworden, Racoon is akoestisch geweld. En altijd geweldig. Het bewijs hiervan is de gouden status van het album en de eerste single No Mercy.

Bandleden van Racoon

– Bart van der Weide: Vocals & Mondharmonica
– Dennis Huige: Gitaar
– Stefan de Kroon: Basgitaar & Backing Vocals
– Paul Bukkens: Drums

Vergelijkbare artiesten

Bent u op zoek naar een artiest voor een ander budget of wilt uw naast Racoon een soortgelijke artiest boeken, bekijk hiernaast onze suggesties

Terug naar artiesten overzicht