fbpx

Prijs Lucas en Gea

€ 1295,-excl. BTW

excl. Buma
Prijswijzigingen voorbehouden

Vrijblijvend beschikbaarheid of
informatie opvragen

  Meer informatie over Lucas en Gea

  Neem gerust contact op

  Met meer dan 55 jaar ervaring is Lukassen Produkties uw ideale partner voor het boeken van artiesten, band, acts & coverbands.

  Bel ons: 024 323 27 14
  Mail ons: info@lukassen.nl

  Lucas en Gea boeken of Lucas en Gea inhuren

  Doet u makkelijk en betrouwbaar bij artiestenbureau en boekingskantoor Lukassen Produkties.

  < Terug naar artiesten overzicht

  Biografie Lucas en Gea

  Lucas begon zijn carriére als zanger in een band zo’n 20 jaar geleden met een optreden in Assen.
  Na jaren met deze band te hebben gespeeld, besloot hij de groep te verlaten en verder te gaan met zijn vrouw Gea. Dit resulteerde in vele optredens.

  Lucas had een paar nummertjes opgenomen voor een kleine regionale platenzaak die piraten-hits uitbracht.
  In augustus 2000 kwam deze platenzaak met het verzoek om een bestaand nummer opnieuw op te nemen.

  Lucas had een andere ritme opgezocht, wat eigen geluiden bijgevoegd en thuis op de keukentafel het nummer met een thuismixer opgenomen. Het nummer werd ingeleverd.
  Dit was dus het welbekende nummer “Steeds weer huil je” achteraf de start voor het grote succes.
  Na een paar weken werd De Piratenhits cd uitgebracht, met daarop “Steeds weer huil je”.

  Nadat die cd was uitgebracht stond de telefoon roodgloeiend. “Jullie nummer wordt gedraaid op de geheime zender”,.. iedere keer weer.
  Nou dat was dus hartstikke leuk! Vanwege de positieve reacties van de luisteraars van de geheime zenders werd het nummer ingeleverd bij RTV-Noord.
  Dit bleek een enorm succes want na een aantal malen gedraaid te zijn werd “Steeds weer huil je” het meest gedraaide nummer in de provincie.
  En zo is het balletje gaan rollen. Van de daarop volgende cd met dezelfde titel zijn inmiddels meer dan 40.000 exemplaren verkocht.

  Na het succes van “Steeds weer huil je” krijgen Lucas en Gea het erg druk door de vele optredens op feesten, partijen, radio en tv. In september en in november 2001 worden de cd-singels “De Waarheid” en “Als ik jou laat gaan” als voorloper op het nieuwe album “Zeg mij waarom” uitgebracht.
  De verkoopcijfers van deze singels geven voortekenen dat de fans zitten te smachten op een nieuw album.

  Op 17 maart 2002 verschijnt: “Zeg mij waarom” en inderdaad dit album blijkt een enorm succes.
  Naar aanleiding van het succesvolle album vertrekken Lucas en Gea samen met een tv ploeg en een groot aantal fans in november 2002 naar het zonnige Gran Canaria om een TV Special op te nemen.

  De special wordt oudejaarsavond door TV Noord uitgezonden en was een kroon op het werk dusver.
  In maart 2003 wordt de special op zowel DVD als video op de markt gebracht.

  Na vele optredens op diverse locaties en een groot aantal TV optredens, in diverse programma’s als bijv SBS Shownieuws, RTL Boulevard en de Nationale Muziekparade, gaat het succes gestaag door en wordt besloten om een eigen label op te richten en een distributiecontract te tekenen .

  We schrijven 20 september 2003: In Hoogezand worden TV opnames gemaakt van het muziekprogramma: Op Veziede bie Lucas en Gea (Op visite bij Lucas en Gea) een eigen muziekprogramma met op visite een groot aantal artiesten uit de provincie Groningen.

  Het idee van Lucas is gebaseerd op de typische Duitse muziekfeesten met veel mensen, lange tafels, grote glazen bier, wijn, en natuurlijk een keur aan artiesten.
  De beelden worden in drie verschillende delen opgenomen en verschijnen op 26 oktober, 2 en 9 november onder grote belangstelling bij TV Noord.
  Van deze opnames verschijnt een week later de cd uitvoering en wellicht aan het begin van 2004 nog een DVD .

  Het eigen platenlabel (L&G Producties) en een distributieovereenkomst met Pink Records in Drachten zijn in oktober een feit en moeten zorg dragen voor landelijke bekendheid.
  In oktober gaan Lucas en Gea, ter promotie van het aankomende album, wederom een TV-Special op nemen ditmaal is gekozen voor Turkije.

  De TV ploeg, de familie Hulshof en een honderdtal fans vertrekken van 8 tot 15 oktober samen naar Alanya.
  Ook deze special zal op diverse regionale TV stations worden vertoond en van de hele compilatie volgt 27 december 2003 een landelijke verkoop op DVD.

  Op 7 november is het dan eindelijk zover het album waar maanden lang met veel enthousiasme en passie aan is gewerkt wordt tijdens de gecombineerde fanclubavond en cd- presentatie met een fantastische lasershow gelanceerd.

  Ruim 1000 toegestroomde fans zijn dol enthousiast en het album getiteld ” Volle Maan en Rode Wijn ” wordt warm onthaald. Uit de cijfers van de voorverkoop blijkt dat ook dit vierde album wederom een succes zal worden. De spanning is groot daar dit het eerste album onder eigen label is welke landelijk zal worden gedistribueerd.

  Er is veel tijd besteed aan dit album door het verwerken van nog meer echte instrumenten als steel gitaren, gewone gitaren en echte trompetten en bijvoorbeeld een heus koor.

  Het jaar 2003 zal na een aantal erg drukke maanden worden afgesloten met de verhuizing naar de nieuwe woning in Oude-Pekela en natuurlijk de diverse optredens in den lande.
  In januari 2004 steken een aantal mensen de hoofden bij elkaar en besluiten om samen met Lucas en Gea een management team op te zetten.

  Het is duidelijk dat een bundeling van krachten nodig is om de druk, welke op het artiestenleven licht, te verlagen.
  Door gebruik te maken van ieders kwaliteiten moet worden gezorgd om een nog beter begeleiding van de muziekcarriëre van het duo te realiseren.

  Medio februari-maart volgen er oriëntatie gesprekken met een grotere opnamestudio, nieuwe tekstschrijvers van o.a. André Hazes, Frans Bauer en Pierre Kartner.
  Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de nieuwe singel, er wordt veel aandacht geschonken aan de keuze hiervan omdat dit het visitekaartje van het in november te verschijnen album moet gaan worden.

   

  Vergelijkbare artiesten

  Bent u op zoek naar een artiest voor een ander budget of wilt u naast Lucas en Gea een soortgelijke artiest boeken, bekijk hiernaast onze suggesties

  Terug naar artiesten overzicht