fbpx

Prijs Lil Kleine

Op aanvraag

excl. Buma
Prijswijzigingen voorbehouden

Vrijblijvend beschikbaarheid of
informatie opvragen

  Meer informatie over Lil Kleine

  Neem gerust contact op

  Met meer dan 55 jaar ervaring is Lukassen Produkties uw ideale partner voor het boeken van artiesten, band, acts & coverbands.

  Bel ons: 024 323 27 14
  Mail ons: info@lukassen.nl

  Lil Kleine boeken of Lil Kleine inhuren

  Doet u makkelijk en betrouwbaar bij artiestenbureau en boekingskantoor Lukassen Produkties.

  < Terug naar artiesten overzicht
   
   

  Biografie Lil Kleine

  Lil Kleine is een Nederlandse rapper, zanger, presentator en acteur.

  De carrière van Lil Kleine (Jorik Scholten) begint al op zijn achtste met dansen en acteren. Zo verschijnt hij in een aflevering van Praatjesmakers. De video van een jonge Scholten die verteld over zijn ambities als rapper is inmiddels bekend. Ambities die inmiddels ruimschoots zijn waargemaakt.

  Kenmerkend voor het werk van Lil Kleine is zijn Amsterdam accent, samen met zijn controversiele teksten ‘Drank & Drugs’ is sinds zijn release in 2015 een klassieker. Het nummer wordt al snel in het Duits vertaald en ook bij onze buren slaat de plaat ‘Stoff und Schnaps’ aan. Het levert meer dan 23 miljoen streams op, waarna ook andere platen van Scholten worden vertaald.

  De albums waarop Lil Kleine te horen is, worden stuk voor stuk succesverhalen. Zo komt in de lente van 2015 het langverwachte TopNotch-album ‘New Wave’ uit, met daarop maar liefst 9 nummers van Lil Kleine. De single van het album ‘Zeg Dat Niet’ en compagnon Ronnie Flex met 10 miljoen plays op YouTube wordt een enorm succes. 2015 was het jaar dat de definitieve doorbraak van Lil Kleine zou betekenen dat onder meer een gouden album, 4 gouden platen, 2 platina platen en 1 triple platina plaat worden uitgebracht.

  Begin 2016 kondigt Lil Kleine zijn eerste solo-album aan. Op 12 februari 2016 ziet WOP het levenszicht. Binnen slechts 24 uur staat het album op nummer 1 in de Itunes. In de eerste 3 dagen verbreekt het album landelijke records van onder andere Justin Bieber en Marco Bosato. Op 19 februari schrijft Lil Kleine geschiedenis doordat de elf tracks van WOP in de top 35 staan van de Single Top 100. Daarnaast komt het album direct binnen wat nooit eerder een Nederlandstalige rapper is gelukt.

  Na de succesvolle uitverkochte Topdown Tour heeft Lil Kleine zich gefocust op zijn 2e album ‘Alleen’. Het album dat op 26 mei 2017 uit kwam ontplofte en wordt nog steeds massaal gestreamed. het album kwam binnen op de nummer 1 positie van de Top 100 beste albums, maar ook de singles ‘Alleen’ en ‘Krantenwijk’ zijn de meest beluisterde tracks van 2017. De bijhorende ‘Alleen’ Tour ging van start in Carré Amsterdam en was binnen 24 uur uitverkocht. Het optreden in Carré in slechts binnen 30 minuten.

  In november 2017 sleept Scholten de European Music Award voor Best Worldwide Act in de wacht. Slechts een begin zoals hij zelf na afloop zou zeggen. Er mag dus meer van Lil Kleine verwacht worden de komende tijd na het recordbrekende album.

  Die woorden maakt hij waar. De Lil Kleine trein in 2018 dendert lekker door. In januari stond de Amsterdammer 14 dagen in de grootste Amstelkroeg van Nederland. Vrienden van Amstel Live in Rotterdam Ahoy, waar hij met een live band optrad. In februari werd bekend dat hij het nieuwe jurylid wordt van The Voice Of Holland 2018/2019.

  Naast alles shows, media optredens en studiosessies heeft Lil Kleine een social following van meer dan 1 000.000 volgers op Instagram weten op te bouwen. In totaal heeft hij op social media meer dan 2 000.000 volgers. Dit maakt hem een van de grootste social influencers van de Benelux.

  Lil Kleine boeken doet u bij Lukassen Produkties!

   

  Vergelijkbare artiesten

  Bent u op zoek naar een artiest voor een ander budget of wilt u naast Lil Kleine een soortgelijke artiest boeken, bekijk hiernaast onze suggesties

  Terug naar artiesten overzicht