Prijs Koos Alberts

€ -,-excl. BTW

excl. Buma
Prijswijzigingen voorbehouden

Vrijblijvend beschikbaarheid of
informatie opvragen

Meer informatie over Koos Alberts

Neem gerust contact op

Met meer dan 55 jaar ervaring is Lukassen Produkties uw idealepartner voor het boeken van artiesten, band, acts & coverbands.

Bel ons: 024 323 27 14
Mail ons: info@lukassen.nl

Koos Alberts boeken of Koos Alberts inhuren

Doet uw makkelijk en betrouwbaar bij artiestenbureau en boekingskantoor Lukassen Produkties.

< Terug naar artiesten overzicht

Biografie Koos Alberts

Koos Alberts overleden

HARDERWIJK – Koos Alberts is op 28 september 2018 overleden aan de gevolgen van kanker. De populaire levensliedzanger werd eerder dit jaar gediagnosticeerd met blaaskanker. Daarna ging zijn gezondheid snel achteruit. Koos Alberts, echte naam Jacobus Johannes Krommenhoek (Amsterdam, 3 februari 1947) werd 71 jaar. Hij laat zijn vrouw Joke en kinderen Christa en Dave achter. Koos heeft 5 kleinkinderen.

Straatschoffie Koos Alberts begon zijn muzikale carrière als kroeg-, bruiloften- en partijenzanger. Dat combineerde hij met werk als metselaar en later als uitbater van een snackbar in Sint Pancras. In 1983 nam hij, nadat hij was opgegeven door een kennis van zijn voetbalvereniging, deel aan een talentenjacht in Casa Rosso. Koos werd tweede. Tineke de Nooij adviseerde hem vervolgens om eigen nummers op te nemen. Koos zocht en vond daarbij versterking van Bart van der Post en Peter de Wijn, twee namen waarmee hij gedurende zijn hele carrière samenwerkte. Koos was ook altijd loyaal aan zijn manager Leo Lukassen. Vanaf zijn eerste hit verzorgde Leo zijn boekingen. Tot op het laatst was hij verbonden aan Lukassen Produkties uit Nijmegen. In 1984 scoorde Koos een enorme hit met ‘Ik verscheurde je foto’, alom beschouwd als een klassieker in het levensliedgenre. Ook opvolgers ‘Gisteren heeft zij mij verlaten’ en ‘Waarom ben ik met Kerstmis zo alleen?’ waren enorm succesvol. Alberts stond dat jaar december zelfs met drie singles in de top 10 van de Nationale Hitparade. Van zijn debuutalbum gingen er bijna 200.000 over de toonbank. Zijn populariteit zorgde ook voor een heropleving van de Nederlandstalige volksmuziek. In de jaren erna bouwde hij gestaag verder aan zijn populariteit. Hij scoorde opnieuw enorme successen met Corry & Koos, een duetalbum met Corry Konings. Alles leek voorspoedig te verlopen, totdat hij op 29 oktober 1987 een ernstig auto-ongeval kreeg. Op de terugweg van een optreden viel hij achter het stuur in slaap. Zijn auto vloog uit de bocht. Alberts belandde in een rolstoel. Hij moest het naderhand doen met nog maar één functionerende stemband.

Comeback

Het eerder opgenomen album ‘Het leven gaat door’, dat zijn platenmaatschappij in 1988 uitbracht, werd een enorm succes. Binnen een week goud en platina. De single ‘Eenmaal kom jij terug’ behaalde de tweede plaats in de top 40 en ook ‘Zijn ’t je ogen’ werd een regelrechte hit. Alberts knokte zich ondertussen terug. In 1990 maakte hij een succesvolle comebacktournee en in 1991 verscheen zijn nieuwe album: ‘Zolang je van geluk kunt dromen’. Qua hits werd het daarna langzaam rustiger, maar met zijn albums bleef hij scoren. In 1997 startte hij samen met vriend en adviseur Jan Rijken een eigen assurantiekantoor ‘Koos Alberts verzekeringen’ in Harderwijk. In 2000 werd hij zelfs benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. In 2004 ontving hij een award voor de verkoop van meer dan 1.000.000 cd’s (de singles en de compilatiealbums niet eens meegerekend).

Documentaire

Sinds april 2006 was hij ambassadeur van het Dwarslaesie Fonds. Dat jaar begon hij ook met zijn eigen platenlabel. In 2008 bracht Cineast Paul Molijn een documentaire uit over het veelbewogen leven van Koos: ‘Vechten voor Geluk’. Het portret gaf een indrukwekkende inkijk in zijn leven. Van straatschoffie tot beroemde zanger en de hobbelige weg erna. De documentaire werd uitgezonden door de TROS en hield meer dan 1 miljoen kijkers gekluisterd aan de buis. In 2015 riep Bert Schenau de ‘Koos Alberts Award’ tot leven. Deze award is een aanmoedigingsprijs voor aanstormend talent, een bekroning voor de populairste zanger en zangeres of voor het beste album of single van dat jaar. De laatste jaren was hij vaak te zien op de Mega Piraten Festijnen waar hij door het publiek op handen werd gedragen. Eerder dit jaar trad hij nog als gastartiest op tijdens de concerten van De Toppers in de Johan Cruijff ArenA.

Vergelijkbare artiesten

Bent u op zoek naar een artiest voor een ander budget of wilt uw naast Koos Alberts een soortgelijke artiest boeken, bekijk hiernaast onze suggesties

Terug naar artiesten overzicht