fbpx

Prijs Jim Bakkum

€ 3850,-excl. BTW

excl. Buma
Prijswijzigingen voorbehouden

Vrijblijvend beschikbaarheid of
informatie opvragen

  Meer informatie over Jim Bakkum

  Neem gerust contact op

  Met meer dan 55 jaar ervaring is Lukassen Produkties uw ideale partner voor het boeken van artiesten, band, acts & coverbands.

  Bel ons: 024 323 27 14
  Mail ons: info@lukassen.nl

  Jim Bakkum boeken of Jim Bakkum inhuren

  Doet u makkelijk en betrouwbaar bij artiestenbureau en boekingskantoor Lukassen Produkties.

  < Terug naar artiesten overzicht

  Biografie Jim Bakkum

  Wanneer Jim tweede wordt in de eerste Nederlandse editie van de talentenjacht Idols wordt is hij in één klap populair in heel Nederland. Zijn eerste twee singels behaalden direct de top 40. ‘Tell Her’ en ‘Impressed’ waren de titels van deze nummers.

  In 2003 ontvangt Jim dan ook niet voor niets de Mage Top 50 Award voor ‘populairste artiest van 2003’. Hij heeft opgetreden in Ahoy en heeft zelfs een wassen beeld in Madame Tussauds Amsterdam. TMF reikt hem dan ook nog de Award voor ‘beste nieuwkomer’. Jim Bakkum is dus niet meer weg te denken na zijn avontuur bij Idols.

  Jim heeft naast zingen ook veel geacteerd in series en in films. Door het winnen van ‘Dancing With The Stars’ heeft hij zichzelf een hoofdrol in de musical ‘Grease’ weten te bemachtigen. De musical werd een groot succes.

  Daarnaast verscheen in 2007 ook de single ‘Doe dit doe dat’ en zijn vierde album ‘Vrij’. Vervolgens speelt hij ook de hoofdrol in de musicals ‘Fame’ en in 2008. Een jaar daarop is Jim druk bezig met de musical ‘Hairspray’ waar hij ook weer de hoofdrol in speelt.

  In 2009 was Bakkum samen met zangeres/presentatrice EliZe het gezicht van het haarverzorgingsmerk Farouk Systems USA. Bakkum werd op de Nederlandse markt ingezet als het gezicht voor de producten van BioSilk en CHI. Op 20 februari 2009 kwam Bakkum met een nieuwe single, Door Jou, van het vijfde studioalbum. Binnen twee weken na de release van de single (op de muziek van Christian Castro’s Azul) kwam het nummer de top 10 van de Single Top 100 binnen. Op 15 mei 2009 kwam Bakkums vijfde album NU uit, waarop ook de hit Door Jou stond. Van dit album kwam op 26 juni 2009 de tweede single Dat ben jij uit, die de officiële titelsong is van de 3D-animatiefilm Suske en Wiske en de Texas Rakkers. Het nummer was speciaal voor de film geschreven door Han Kooreneef en was sinds 23 juli 2009 in de bioscoop te zien. De single flopte echter en kwam niet in de top 40. Tevens zong Bakkum in 2009 samen met Hind, Rob de Nijs, Carola Smit (ex-BZN) en Peter Lusse voor het eerst van zijn leven de Matthäuspassion voor het tv-programma Mattheus Masterclass van de EO.

  In seizoen 2009-2010 speelde Bakkum de hoofdrol van Link Larkin in de musical Hairspray. Op 27 september 2009 ging de musical in première in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. De musical zal van september 2009 tot juli 2010 in de Nederlandse en Vlaamse theaters te zien zijn. Ook vertolkte Bakkum dit jaar een stem-hoofdrol in de animatiefilm Sunshine Barry en de Disco Wormen. Hij speelde Sunshine Barry, de oprichter en zanger van de discoband. Op 30 juli 2009 ging de film in première. Vanaf 2010 is Bakkum ook weer te horen in het tweede en derde seizoen van Total Drama als de rebelse tiener Duncan in de populaire interactieve reality-animatieserie op Disney XD, Total Drama Action.

  In 2011 zal hij weer volop aan het werk gaan, te beginnen met een (hoofdrol) in de korte speelfilm Levenslang, waarin hij de rol van rechercheur Wouters op zich neemt. Tevens vertolkt hij begin van het jaar een (stem)hoofdrol in de 3D Animatie Alpha & Omega samen met verloofde Bettina Holwerda. Op 29 maart 2011 brengt Bakkum zijn nieuwe single Feel Your Love uit die binnen no time in de bovenste regionen staat van iTunes. Bakkum laat een gehele nieuwe sound horen en zingt na zes jaar weer in het Engels. Ondanks de nieuwe sound blijkt het nummer geen groot succes, de single houdt het drie weken vol in de Top 100 (met als hoogste positie nr. 16) en komt niet verder dan de tipparade bij de Top 40 charts (tip 9). Na Feel Your Love kwam Bakkum met Wave. Deze single was echter een grote flop, kwam niet terecht in zowel de Top 100 als Top 40. Tevens wordt eind maart bekend dat Bakkum vanaf september een hoofdrol gaat vertolken in de nieuwe politieserie Seinpost D.H. van Eyeworks, die op primetime wordt uitgezonden bij de KRO op Nederland 3. Bakkum vertolkt de rol van agent Chiel Maas in de serie die zich afspeelt in een klein politiebureau in Scheveningen. De serie was na 1 seizoen (10 afleveringen) alweer afgelopen. De kijkcijfers waren niet geweldig. Eind van het jaar zal hij de rol van Fiyero gaan spelen in de grote musical Wicked in het AFAS Circustheater in Scheveningen.

  Ook in 2012 zal Bakkum nog het hele jaar de rol van Fiyero spelen in de musical Wicked. Op enkele dagen wordt hij vervangen door Ferry Doedens wegens andere werkzaamheden. Bakkum speelt in de op Valentijnsdag 2013 verschenen film Verliefd op Ibiza. Voor de opnames van de film, waarin hij de rol van Lars, een manager van 2 dj’s, vertolkt, verblijft hij in april, mei en juni regelmatig op Ibiza. Binnen elke dagen krijgt de film de Gouden Status en na een maand is de film Platina. In augustus 2012 verving Bakkum 1 week Winston Gerschtanowitz als presentator van RTL Boulevard. Enkele weken later bekend wordt dat hij een tv-contract heeft getekend bij SBS Broadcasting om meerdere programma’s gaan maken voor SBS 6, te beginnen met de vroege editie van SBS Shownieuws, waarin hij vanaf half september 2012 te zien is. Tevens zal hij voor het programma Bekende handen helpen voor het Leger des Heils een jongerenproject begeleiden. Door die omroepwerkzaamheden is zijn muziekcarrière op een laag pitje gezet. Op 28 maart 2013 speelde Bakkum de rol van Petrus in The Passion waarin hij veel lof ontving voor de uitvoering van het nummer ‘Zo Stil’ van Blof en het duet met René van Kooten (Jezus) waarin zij ‘Ken jij mij’ van Trijntje Oosterhuis. Bakkum bracht Zo Stil uit, maar werd toch een flop, stond twee weken in de Top 100 en bleef hangen in de Tipparade. Vanaf september zal Bakkum de hoofdrol van Nick gaan vertolken in de musical Flashdance voor Albert Verlinde Entertainment.

   

  Jim Bakkum boeken | inhuren doet u bij Lukassen Produkties

   

  Vergelijkbare artiesten

  Bent u op zoek naar een artiest voor een ander budget of wilt u naast Jim Bakkum een soortgelijke artiest boeken, bekijk hiernaast onze suggesties

  Terug naar artiesten overzicht