fbpx

Prijs Jan Vayne

op aanvraag

excl. Buma
Prijswijzigingen voorbehouden

Vrijblijvend beschikbaarheid of
informatie opvragen

Meer informatie over Jan Vayne

Neem gerust contact op

Met meer dan 55 jaar ervaring is Lukassen Produkties uw ideale partner voor het boeken van artiesten, band, acts & coverbands.

Bel ons: 024 323 27 14
Mail ons: info@lukassen.nl

Jan Vayne boeken of Jan Vayne inhuren

Doet uw makkelijk en betrouwbaar bij artiestenbureau en boekingskantoor Lukassen Produkties.

< Terug naar artiesten overzicht
 
 

Biografie Jan Vayne

Jan Vayne werd geboren op 9 juni 1966 in Zuidwolde in Drenthe uit Friese ouders. Hij heeft op 35 jarige leeftijd anno 2001 al een positie bereikt waar een groot arties zijn hele leven voor moet vechten. Toen de bal eenmaal begon te rollen was hij niet meer te stoppen. Hij was als kind van vier achter de piano gaan zitten en bleek een wonderkind te zijn. Als 10 jarige won hij vele prijzen op talentenjachten. Het aardige van de prestaties was dat ze zonder enige dwang werden uitgevoerd. Zijn ouders hadden zijn muzikale talenten wel opgemerkt, maar pushten Jan niet om voortijdig de bühne op te gaan.

Na zijn eindexamen is hij op Joop van den Ende afgestapt en belandde hij in het platencircuit. Hij was de jongen met de klassieke opleiding, die een klassiek repertoire kon brengen alsof het lichte muziek betrof. Hij speelt met de grote symfonieorkesten, met ensembles en koren op zijn eigen vlotte manier of hij soleert en improviseert op de oude meesters.

Zijn eerste cd ‘Colours of my mind’ was meteen goed voor platina. Zijn succes zit hem eensdeels in zijn muzikale talenten, maar anderdeels in zijn voorkomen. Hij bagataliseert deze kant van de medaille, maar hij weet heel goed dat zijn verschijning in een goed pak, zijn weelderige haardos en zijn aantrekkelijke gelaat onderdeel zijn van zijn succes. Met zo’n vent kun je voor de dag komen.

In 1997 kwam de internationale doorbraak. Hij gaf concerten in Amerika en had de eer om een pianoconcert te geven in de Shakespeare Library in Washington op het bal ter gelegenheid van de inauguratie van president Bill Clinton, zijn tweede ambtstermijn.

Dat relexte in zijn karakter heeft zich doorgezet in de muziek. Via zijn eigen productiemaatschappij Vayne Music bv maakte hij de release cd ‘Paintings of the Seasons’ en een jaar later ‘Media Plaza’. Sinds een aantal jaren is hij vooral in het westen van het land actief. Hij opende in 1999 de galerie Vayne Arts te Amsterdam en beweegt zich nu dus ook op het gebied van de beeldende kunsten.
Voor de verandering en met evenveel gemak.

Jan Vayne boek je natuurlijk bij Lukassen Produkties!

Vergelijkbare artiesten

Bent u op zoek naar een artiest voor een ander budget of wilt uw naast Jan Vayne een soortgelijke artiest boeken, bekijk hiernaast onze suggesties

Terug naar artiesten overzicht