fbpx

Prijs Jan Keizer & Anny Schilder

€ niet meer te boeken,-excl. BTW

excl. Buma
Prijswijzigingen voorbehouden

Vrijblijvend beschikbaarheid of
informatie opvragen

Meer informatie over Jan Keizer & Anny Schilder

Neem gerust contact op

Met meer dan 55 jaar ervaring is Lukassen Produkties uw ideale partner voor het boeken van artiesten, band, acts & coverbands.

Bel ons: 024 323 27 14
Mail ons: info@lukassen.nl

Jan Keizer & Anny Schilder boeken of Jan Keizer & Anny Schilder inhuren

Doet uw makkelijk en betrouwbaar bij artiestenbureau en boekingskantoor Lukassen Produkties.

< Terug naar artiesten overzicht
 

Biografie Jan Keizer & Anny Schilder

Jan Keizer & Anny Schilder treden niet meer samen op.

Op 1 januari 2020 is Jan Keizer gestopt met optreden. 10 jaar lang heeft Lukassen Produkties vol trots de boekingen en het management verzorgd van dit populaire duo.

Anny Schilder is wel solo te boeken.

Groep Jan Keizer en Anny Schilder boeken

Noem de namen Jan Keizer en Anny Schilder en miljoenen mensen in en buiten Nederland zullen reageren met drie letters: BZN. Dat is niet vreemd. Als boegbeelden van BZN maakten ze tussen 1976 en 1984 furore en scoorden een onafzienbare reeks hits. Hoewel hun wegen in 1984 scheidden, is hun muzikale erfenis tot op de dag van vandaag levend gebleven. Jan Keizer ging, nadat hij in 2007 voor het laatst met BZN op trad, aanvankelijk door als solo-artiest. Een historische avond eind 2009 in theater Carré veranderde dat plan. Als eerbetoon en op verzoek van Mies Bouwman, zou hij voor het eerst na 25 jaar een eenmalig optreden verzorgen met Anny Schilder. De ontelbare reacties die daarop volgden konden niet genegeerd worden. Het tweetal stak de koppen bij elkaar en besloot als duo Jan & Anny verder te gaan.

Gouden debuut

Het leverde in 2010 het gouden ‘debuut’ album ‘Together Again’ op met onder meer de hit ‘Take Me To Ibiza’. Twee jaar later gevolgd door het album ‘The Two Of Us’. De reünie van Jan en Anny was een enorm succes en niet alleen in Nederland. Het herkenbare geluid van het duo sloeg ook aan in onder meer België, Zuid-Afrika en voormalige Oostbloklanden als Roemenië en Hongarije.

Ten tijde van het communistische regime was westerse muziek verboden. Het bleek dat onze (BZN) muziek destijds achter het IJzeren Gordijn samen met de muziek van bands als ABBA, Boney M en Pink Floyd het meest in het geheim werd gedraaid”, aldus Jan Keizer. “De gevoelens die deze mensen bij onze muziek hebben, blijken enorm. Het is een heel bijzondere gewaarwording als we daar dan nu mogen optreden en we al die emotionele reacties zien.”

Het nieuwe album

Anno 2014 zijn Jan Keizer & Anny Schilder opnieuw de studio in gedoken. Voor hun derde album hebben ze besloten een reeks wereldberoemde duetten op te nemen onder de titel ‘Unforgettable Duets’. Anny: “Het is iets dat we eigenlijk allebei al een tijdje wilden. Van die heerlijke songs die iedereen in de wereld kent.”. Jan Keizer: “Dit is inderdaad geweldig om te doen, maar eenvoudig was het niet. Je moet kiezen uit zoveel prachtige nummers.”

Zo kwam de definitieve lijst dus tot stand. En inderdaad vinden we er louter onvergetelijke duetten als ‘Something Stupid’, ‘Trains’ & ‘Boats & Planes’, ‘We Got Tonight’ en ‘Baby It’s Cold Outside’. Het zouden Jan & Anny niet zijn, wanneer zij niet ook voor Franstalig materiaal hadden gekozen. Dat vinden we in For Me Formidable en Paroles Paroles. En natuurlijk is er een knipoog naar Spanje met Quizás Quizás Quizás en zelfs naar Italië, met Felicita.

‘Unforgettable Duets’ is een titel die de lading bijna helemaal dekt. Bijna, want in de kluis lag al een bijna complete opname van een nummer, getiteld Drumurile Noastre, een gouden klassieker uit Roemenië. In dat land legendarisch geworden door ‘Dan Spataru’. Deze zanger leeft niet meer, maar zijn weduwe heeft Jan & Anny niet alleen toestemming gegeven het nummer te coveren, maar ook om een versie op te nemen met de originele stem van haar man. Daarom eindigt ‘Unforgettable Duets’ met ‘No Tomorrow’ (de geheel Engelse versie), gevolgd door de unieke bonustrack: ‘Drumurile Noastre’ (Jan & Anny mét Dan Spataru).

BZN nummer

‘No Tomorrow’ is welhaast een typisch BZN nummer. Jan: “Ja, dat vonden wij nu juist zo bijzonder. Het is in Roemenië een liedje dat echt iedereen kent en mee kan zingen, maar het heeft een overduidelijke BZN sound. Misschien dat BZN daarom zo populair was en wij daar nu ook op handen worden gedragen. Ergens moet er een overeenkomst zijn tussen Nederland en Roemenië op het gebied van wat men in de muziekwereld wel omschrijft als ‘volks repertoire’. Ik kan me voorstellen dat er meer Nederlandse artiesten zijn, die met hun materiaal succes zouden kunnen hebben daar. Maar dan moet het op zijn minst wel Engelstalig zijn natuurlijk”.

Voor dit album zijn Jan & Anny in zee gegaan met Vosound Records, het platenlabel van Jan Smit. Een combinatie, die bijzonder genoemd mag worden. Alleen al vanwege het feit dat Jan Keizer de huidige platenbaas in 1996 als 10-jarige jongetje wegplukte bij het kinderkoor van meester Beumer uit

Groep Jan Keizer en Anny Schilder boeken bij Lukassen Produkties! Neem gerust contact op via info@lukassen.nl of 024-323 27 14.

Vergelijkbare artiesten

Bent u op zoek naar een artiest voor een ander budget of wilt uw naast Jan Keizer & Anny Schilder een soortgelijke artiest boeken, bekijk hiernaast onze suggesties

Terug naar artiesten overzicht