fbpx

Prijs Jaap Reesema

€ 2995,-excl. BTW

excl. Buma
Prijswijzigingen voorbehouden

Vrijblijvend beschikbaarheid of
informatie opvragen

Meer informatie over Jaap Reesema

Neem gerust contact op

Met meer dan 55 jaar ervaring is Lukassen Produkties uw ideale partner voor het boeken van artiesten, band, acts & coverbands.

Bel ons: 024 323 27 14
Mail ons: info@lukassen.nl

Jaap Reesema boeken of Jaap Reesema inhuren

Doet u makkelijk en betrouwbaar bij artiestenbureau en boekingskantoor Lukassen Produkties.

< Terug naar artiesten overzicht

Biografie Jaap Reesema

De stilte is voorbij: Jaap Reesema is terug. De zanger nam een muzikale time-out om een definitieve richting te kiezen en vond die in de Nederlandstalige pop met een eigentijds geluid. Gewapend met een aanstekelijk voorproefje, zijn nieuwe single Mijn Wereld Op Z’n Kop, gaat Jaap vanaf nu weer volle kracht vooruit met zijn muziek. Het is de perfecte zomersingle. Met Mijn Wereld Op Z’n Kop daagt Jaap iedereen uit om stil te blijven zitten, wat onmogelijk blijkt. Vanaf de gitaarklanken in het begin tot het meer dan aanstekelijke refrein roept het nummer elke luisteraar op tot bewegen.

In zijn herkenbare stem met het bekende hese randje bezingt Jaap de liefde. Die vond hij zelf bij model/presentatrice en voormalig Miss Universe Nederland Kim Kötter, de grote inspiratiebron voor zijn liedje. De muziek van zijn nieuwe single schreef Jaap zelf, samen met zijn vaste muzikale partner Sander Baas, voor de tekst tekenden Jon Karthaus en Bart ‘Baas B’ Zijlstra. “Dit nummer past bij mij”, verklaart Jaap. “Het draagt precies uit welke richting ik op wil met mijn muziek: Nederlandstalige pop die toegankelijk is en in je hoofd blijft hangen.” Begrijpelijke teksten, sterke hooks en goede beats eronder. Het is een einde aan de zoektocht die Jaap de afgelopen twee jaar aflegde om zijn definitieve pad door het Nederlandse muzieklandschap te vinden.

Terwijl Jaap bedacht wat hij nu precies wilde op muzikaal vlak, zat hij zeker niet stil. Eerst maakte hij zijn rechtenstudie af: een aantal maanden lang wierp hij zich met nieuwe motivatie op zijn scriptie, het enige wat nog stond tussen Jaap en de titel ‘meester in de rechten’. Daarnaast ontpopte hij zich als een echte zakenman.

Tijdens een bezoek aan Parijs maakte Jaap kennis met Pink Flamingo, een hippe, biologische pizzabar, en besloot een poging te doen de licentie van het concept voor Nederland en Vlaanderen te bemachtigen. Dat lukte, dus is hij nu mede-eigenaar van een succesvolle horecazaak in de Amsterdamse Pijp en zijn er al plannen om een tweede filiaal te openen.

Alsof dat nog niet genoeg was, begon de duizendpoot ook nog een goedlopende evenementenorganisatie. Toch vergat hij nooit zijn eerste liefde en grootste passie, de muziek. Al in zijn studententijd bleek Jaap een echte performer: als frontman van de Hermes House Band zette hij vele zalen op z’n kop. Dat smaakte naar meer; na een talentenjacht in het tv-programma van Carlo & Irene schreef hij zich in voor het derde seizoen van X Factor – en won. Die winst bezorgde hem optredens op de TMF Awards en als gast bij Jamie Cullum en Marco Borsato, maar leverde hem ook een platencontract op.

Precies een jaar na de finale verscheen zijn debuut Changing Man. Op het pop/soul album, geproduceerd door Gordon Groothedde (Nick & Simon, 3JS, Xander de Buisonjé), werden Engelstalige nummers afgewisseld met Nederlandstalige. Het was een belangrijke stap in het kiezen van zijn definitieve richting, zegt Jaap: “Ik merkte dat ik de meeste, en beste, reacties kreeg op de Nederlandstalige liedjes.” Niet zo vreemd: na zijn prachtige vertolking van Marco Borsato’s Margherita tijdens X Factor raadde een geroerde jury hem ook al aan te blijven zingen in zijn moerstaal.

Maar net als bijna elke talentenjachtwinnaar kostte het ook Jaap even tijd om zelf zijn uiteindelijke keuze te maken. “Al wist ik eigenlijk altijd wel dat het Nederlands het beste bij me past. Dat merk ik ook bij optredens: ik kan mensen er beter mee entertainen omdat ik me in de taal meer thuis voel. In het zingen, maar ook bij het zelf nummers schrijven.” Nu hij zijn beslissing heeft gemaakt, deinst Jaap nergens meer voor terug. Muzikaal is hij overal voor in; op safe spelen wil hij niet meer. “Het mag wat extremer.

De ballads mogen flink tranentrekken en bij de uptempo nummers moet iedereen op tafel staan. Lachen en meezingen, dat hoop ik bij mijn publiek te bereiken.” Hoe groter dat publiek, hoe beter, is zijn instelling. Want Jaap gaat voor de commerciële sound. Liedjes die mensen in de auto keihard meeblèren met de radio. “Ik ben geen moeilijke, experimentele artiest. Ingewikkelde kleinkunst-teksten of te platte teksten passen niet bij mij. Stiekem hoop ik uiteindelijk het leeftijdsgat onder de groten zoals Marco en Guus te vullen.” Mijn Wereld Op Z’n Kop is daarbij een grote eerste stap. Maar Jaap gaat niet zitten afwachten, hij wil verder. Hield en houdt schrijfsessies met mensen als tekstschrijver Han Kooreneef, 3JS-gitarist Jaap Kwakman, producer Sven Figee en uiteenlopende artiesten als John Ewbank, René Froger en Ali B. Het plan: elke paar maanden een single uitbrengen, net zo lang tot hij weer een album vol heeft. Maar ook tussendoor worden fans op hun wenken bediend.

Via zijn website biedt Jaap elke maand een cover van een Nederlandse klassieker; van Frank Boeijen via De Kast naar Boudewijn de Groot. Daarnaast trekt hij het land in voor zoveel mogelijk optredens. “Ik besef dat mensen me weer even moeten vinden”, zegt hij eerlijk. “Maar daar ga ik keihard aan werken. Ik wil iedereen mijn nieuwe stijl laten horen en samen een geweldig muzikaal feest bouwen.”

Jaap Reesema boeken | inhuren doet u bij Lukassen Produkties

Vergelijkbare artiesten

Bent u op zoek naar een artiest voor een ander budget of wilt u naast Jaap Reesema een soortgelijke artiest boeken, bekijk hiernaast onze suggesties

Terug naar artiesten overzicht