fbpx

Prijs Henk Temming

Op aanvraag

excl. Buma
Prijswijzigingen voorbehouden

Vrijblijvend beschikbaarheid of
informatie opvragen

Meer informatie over Henk Temming

Neem gerust contact op

Met meer dan 55 jaar ervaring is Lukassen Produkties uw ideale partner voor het boeken van artiesten, band, acts & coverbands.

Bel ons: 024 323 27 14
Mail ons: info@lukassen.nl

Henk Temming boeken of Henk Temming inhuren

Doet uw makkelijk en betrouwbaar bij artiestenbureau en boekingskantoor Lukassen Produkties.

< Terug naar artiesten overzicht

Biografie Henk Temming

Componist, zanger en toetsenist Henk Temming richtte in 1979 samen met tekstschrijver en zanger Henk Westbroek de band Het Goede Doel op. In 1982 volgde de echte grote doorbraak met de single ‘Gijzelaar’, snel gevolgd door de klapper ‘België’. Datzelfde jaar scoren Henk & Henk een grote hit met ‘Sinterklaas wie kent hem niet’.

Het zou niet bij dit succes blijven. In de jaren tachtig scoorde de Utrechtse formatie de ene hit na de andere. ‘Nooduitgang’, ‘Ik dans dus ik besta’, ‘Alles geprobeerd’, ‘Vriendschap’, ‘Mooi en onverslijtbaar’, ‘Zwijgen’, etc. Zeker is dat Het Goede Doel een wezenlijke bijdrage heeft geleverd aan de opkomst van de Nederpop.

Henk Temming schreef met Westbroek ook nummers voor anderen. O.a. voor Herman van Veen, Paul de Leeuw, Kinderen voor Kinderen en vele anderen. Wie kent bijvoorbeeld niet ‘Alles kan een mens gelukkig’ maken van René Froger.

In 1991 viel Het Goede Doel uit elkaar. Daarmee ook een van de meest succesvolle componistenduo’s van Nederlandse bodem: Temming & Westbroek. Beiden stortten zich op een solocarrière.
Henk Temming begint in deze periode samen met Goede Doel gitarist Sander van Herk een eigen studio (Stu Stu Studio). Daar produceert hij vele succesvolle cd’s van o.a. De Kast, Frank Boeijen, City to City, Katja Schuurman, Manuela Kemp en Paul de Leeuw. Ook schrijft hij hits als ‘Woorden zonder woorden’ van De Kast.

In december 2001 treedt Temming samen met Westbroek op in de Heineken Music Hall tijdens de succesvolle reünie van Het Goede Doel. Dat alles onder het motto ’10 jaar gelukkig uit elkaar’.

Henk Temming boek je natuurlijk bij Lukassen Produkties!

Vergelijkbare artiesten

Bent u op zoek naar een artiest voor een ander budget of wilt uw naast Henk Temming een soortgelijke artiest boeken, bekijk hiernaast onze suggesties

Terug naar artiesten overzicht