fbpx

Prijs Hanny

€ 1895,-excl. BTW

excl. Buma
Prijswijzigingen voorbehouden

Vrijblijvend beschikbaarheid of
informatie opvragen

Meer informatie over Hanny

Neem gerust contact op

Met meer dan 55 jaar ervaring is Lukassen Produkties uw ideale partner voor het boeken van artiesten, band, acts & coverbands.

Bel ons: 024 323 27 14
Mail ons: info@lukassen.nl

Hanny boeken of Hanny inhuren

Doet uw makkelijk en betrouwbaar bij artiestenbureau en boekingskantoor Lukassen Produkties.

< Terug naar artiesten overzicht

Biografie Hanny

In 1972 wordt uit honderden kandidaten de zestienjarige zangeres Hennie Lonis gekozen om Corrie Konings op te volgen bij De Rekels. Ze verhuist van Alkmaar naar Etten-Leur. Het door Pierre Kartner geschreven en geproduceerde liedje Mario wordt in juli meteen een hit. In de eerste helft van de jaren zeventig scoren Hanny en De Rekels diverse hits. In 1977 besluit Hanny haar zangcarrière vaarwel te zeggen wanneer het onmogelijk blijkt de vele optredens, fotosessies, interviews en plaatopnamen nog te combineren met haar gezinsleven. In 1988, als haar kinderen uit de luiers zijn, laat Hanny zich overhalen opnieuw een plaatje op te nemen. Hanny en De Rekels brengen een aantal singles uit die redelijk succesvol zijn. Een lang leven is Hanny ’s tweede carrière bij de groep niet beschoren want in 1989 besluiten De Rekels uit elkaar te gaan. Hanny geeft het echter niet op en komt in 1990 onder contract bij platenmaatschappij Telstar. Haar eerste single “Maar Vanavond Heb Ik Hoofdpijn”, geschreven door Pierre Kartner, is een schot in de roos en belandt in de top 3. Inhoudelijk verschilt het nummer hemelsbreed van het repertoire waarvan ze zich met haar voormalige begeleidingsband De Rekels bediende. Hanny zingt niet meer over de zoete droom van het geluk maar bezingt het leven als een assertieve dame.
In 1991 scoort Hanny met haar opvallende koerswijziging opnieuw drie hits. Ze treedt veel op in het land en weet een vaste schare fans voor zich te winnen. Het album “Liedjes Over Liefde En Geluk” verschijnt en haalt een hoge notering in de albumlijst. In 1992 worden de singles “Sex, Mannen & Geld” en het carnavalesque en dubbelzinnige “Mijn Kijkdoos” hits. In 1993 verschijnt het album “Voor Iedereen” en is goed voor goud en Hanny ontvangt de Veronica Award als meest populaire zangeres.
Vanaf de tweede helft van de jaren negentig werkt Hanny, na jarenlang met Pierre Kartner te hebben gewerkt, samen met de componisten/tekstschrijvers Schreijenberg en Hartkamp.

Hanny boek je natuurlijk bij Lukassen Produkties!

Vergelijkbare artiesten

Bent u op zoek naar een artiest voor een ander budget of wilt uw naast Hanny een soortgelijke artiest boeken, bekijk hiernaast onze suggesties

Terug naar artiesten overzicht