fbpx

Prijs Golden Earring

Op aanvraag

excl. Buma
Prijswijzigingen voorbehouden

Vrijblijvend beschikbaarheid of
informatie opvragen

  Meer informatie over Golden Earring

  Neem gerust contact op

  Met meer dan 55 jaar ervaring is Lukassen Produkties uw ideale partner voor het boeken van artiesten, band, acts & coverbands.

  Bel ons: 024 323 27 14
  Mail ons: info@lukassen.nl

  Golden Earring boeken of Golden Earring inhuren

  Doet u makkelijk en betrouwbaar bij artiestenbureau en boekingskantoor Lukassen Produkties.

  < Terug naar artiesten overzicht

  Biografie Golden Earring

  In 1960 richtte George Kooymans met zijn buurjongen Rinus Gerritsen een bandje op dat later de naam The Golden Earrings kreeg. De samenstelling van de groep wisselde nogal eens, maar tegen het eind van de jaren zestig nam deze eindelijk vaste vorm aan. In 1967 kwam Barry Hay erbij en Cesar Zuiderwijk volgde in 1970.

  De Earring begon als buurtbandje en groeide uit tot Nederlands bekendste rockformatie. Ze heeft inmiddels 29 Lp’s (Cd’s) uitgebracht, waarvan de meesten met goud bekroond zijn. De band ging van start met de lp ‘Just Earrings’ .

  In 1972 brachten zowel George als Barry een solo lp uit. Gelukkig was dit slechts een uitstapje om eens eigen songs uit te brengen. De Earring ging in 1976 de band uitbreiden met Robert Jan Stips op toetsen. Na Robert Jan volgde Eelco Gelling op gitaar. De sound werd hierdoor een stuk vetter maar al gauw kwam de band tot de ontdekking dat de Earring op hun sterkst zijn in viermansbezeting.

  In 1979 besloot Rinus een album op te nemen met Michel van Dijk. Helaas is dit album nooit op Cd verschenen. Kwalitatief een heel sterk album en bovenal tijdloos. Barry en George brachten werderom een solo-album uit in 1986 en deze albums zijn onmisbaar voor iedere Earringfan. Beide albums laten de heren op hun best horen. Gelukkig op cd verschenen en goed voor vele uren luisterplezier.

  In 1985 liet Cesar van zich horen met de band Labyrinth. Deze band met Julya Loko op zang deed helaas commercieel gezien niks maar ook dit album is vooral dankzij Julya Loko een geweldig album. De naam van Golden Earring bleef groeien en er is zelfs een heuse Golden Earring-straat in Almere! Eind 1992 verscheen de acoustische live cd ‘The Naked Truth’, die in no-time goud en zelfs ruim dubbel platina werd! In september 1997 werd er weer historie geschreven met de cd ‘Naked II’. De cd is een vervolg op the ‘Naked Truth’ en is eveneens een groot succes.

  In 1999 verschijnt dan eindelijk de lang verwachtte cd ‘Paradise in distress’. Maar liefst 14 nummers op de cd die weer ouderwets Earring mag worden genoemd. Het jaar 2000 begint goed met de dubbel live cd ‘Last blast of the century’. De cd stijgt gelijk hoog in de lijsten. Alhoewel Golden Earring in het jaar 2000 een sabbatical year neemt, mogen ze wel goud in ontvangst nemen voor ‘Paradise in distress’ en tevens voor ‘Last blast’! 2000 werd afgesloten met een schitterende cd box van Universal Music.

  Onnodig te zeggen dat ook hiervoor reeds platina is uitgereikt. De box is een echte aanwinst voor iedereen die Golden Earring een warm hart toedraagt. Ondanks dat de band genoot van een sabbatical year, volgde er in dit jaar toch een single. Op uitnodiging van het NOC schreef de band een nummer voor de Olympische spelen in Sydney. Het nummer ‘Yes we’re on fire’ deed tot ieders verbazing niet veel. Het is een schitterend nummer welke subliem van opbouw is.

  Dit jaar is de Earring weer van start gegaan met een schitterende theatertour en uiteraard zijn de electrische shows ook zeer succesvol. Let goed op wijzigingen in het tourschema zodat je op tijd kaarten kunt reserveren want alles in een mum van tijd uitverkocht. Voor de fans is het wachten op een nieuw album in 2002. De band is hiermee inmiddels druk doende en ik weet nu al dat het weer een geweldig album gaat worden want Golden Earring kan niet anders!!

  Vergelijkbare artiesten

  Bent u op zoek naar een artiest voor een ander budget of wilt u naast Golden Earring een soortgelijke artiest boeken, bekijk hiernaast onze suggesties

  Terug naar artiesten overzicht