fbpx

Prijs Gerard Joling

€ 14000 v.a.,-excl. BTW

excl. Buma
Prijswijzigingen voorbehouden

Vrijblijvend beschikbaarheid of
informatie opvragen

  Meer informatie over Gerard Joling

  Neem gerust contact op

  Met meer dan 55 jaar ervaring is Lukassen Produkties uw ideale partner voor het boeken van artiesten, band, acts & coverbands.

  Bel ons: 024 323 27 14
  Mail ons: info@lukassen.nl

  Gerard Joling boeken of Gerard Joling inhuren

  Doet u makkelijk en betrouwbaar bij artiestenbureau en boekingskantoor Lukassen Produkties.

  < Terug naar artiesten overzicht

  Biografie Gerard Joling

  Als kind staat Gerard Joling al graag in het middelpunt van de belangstelling. Een eigenschap waarmee hij het ver zal schoppen én zijn droom laat uitkomen. Toch doen de eerste keelgeluiden van Gerard bij lange na niet vermoeden dat hij zal uitgroeien tot een zanger van wereldformaat. Daarom volgt eerst een zijstap: naar aanleiding van een modeshow waaraan hij deelneemt als dressman schrijft Gerard zich in bij een modellenbureau. Foto’ s spelen op dat moment al jaren een grote rol in Gerard’ s leven, want van jongs af aan poseert hij al voor de camera’ s.

  Op een zekere dag besluit hij naar een zangpedagoog te stappen om zijn ademhaling te reguleren. Hij is het die als eerste de zang kwaliteiten van Gerard onderkent. Vanaf dat moment besluit Gerard orkestbanden te laten maken. De modeshows die hij in die periode veelvuldig loopt, worden afgewisseld met het zingen van liedjes. Lof overal, alhoewel de weg naar de totale erkenning nog lang zal blijken. Gerard stuurde heel wat banden naar platenmaatschappijen maar kreeg steeds het geijkte antwoord: We hebben op dit moment geen ruimte én geen budget, maar veel succes in de toekomst. Wel belandt hij daarna in enkele groepen waarmee singles worden opgenomen die schromelijk floppen. Maar Gerard verliest de moed én het vertrouwen in zichzelf niet.

  In 1985 doet Gerard mee aan één van de best bekeken televisieprogramma’ s van Nederland, de Soundmixshow. Deze show brengt een grote ommekeer teweeg, want na het behalen van de ‘ slechts’ derde plaats in de grote finale, met het liedje ‘ Crying’ van Don McLean, verschijnt van de hand van Peter de Wijn Gerard’ s eerste nummer 1 hit: Love Is In Your Eyes. Van goud naar platina, van platina naar dubbel platina! Vanaf dat moment weet heel Nederland wie Gerard Joling is. Een glanzende carriere volgt, zowel nationaal als internationaal.

  Maar zijn carriere neemt nu pas een echte vlucht! No More Bolero’ s zijn volgende album verschijnt in 22 landen, waaronder Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Zuid-Afrika, Taiwan, Korea, Singapore, Curaçao en een aantal Zuid-amerikaanse landen. Deze CD staat weken in Taiwain, Korea, Signapore en Nederland op nummer 1. Ook in de overige landen bestormt No More Bolero’ s de hitparade. Hij wordt gevraagd ons land te vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival in Dublin waar hij in de top tien eindigt.

  Gerard krijgt, na enkele uitstapjes in films en soaps, uiteindelijk zijn eigen programma aangeboden van Nederland’ s best bekeken TV-station: Karaoke op 4, waar hij zich mag verheugen op miljoenen kijkers.

  Wekenlang schittert Gerard in Holiday on Ice waarhij als speciale gast honderdduizenden toeschouwers de adem beneemt. Want zingen en tegelijkertijd een pirouette draaien is toch wel een heel ongelofelijke combinatie. De pers is lovend over het optreden en Gerard is tijdens de moeilijke maandenlange voorbereiding menig kilo afgevallen en vele blauwe plekken rijker. Maar Gerard staat er!

  “Tussendoor” viert Gerard hoogtij in diverse theaterproducties. In vier jaar doet hij alle theaters in Nederland aan waarin hij volle zalen trekt. Maar dat niet alleen, Gerard stelt in zijn eigen theatershows ook nieuw talent voor.

  Tientallen gouden- en platina platen en meer dan 14 nationale en internationale prijzen! Uit handen van Don Johnson onvangt Gerard de award ‘ Best selling Dutch Artist’ in Monaco tijdens de World Music Awards. Als eerste popartiest wordt hij bijgezet in Madamme Tussaud te Amsterdam. Hij doet theatertournees in meer dan 20 landen en treedt op met grootheden als Tracy Wong, The Jordanaires, Nana Mouskouri, The Trammps, George McCrae en Randy Crawford.

  Maar ook heden ten dage kent de populariteit van Gerard geen grenzen: na twee seizoenen van het tv-programma De Waarheid, scoort hij echt bij de nieuwe zender Talpa als hij met collega Gordon begint aan een nieuw tv-concept. Joling & Gordon over de vloer trekt een miljoenenpubliek en in bij de start van Talpa direct het best bekeken programma. Ook de concerten van de Toppers in Concert in de Amsterdam Arena van 2005 en 2006 doen de populariteit van Gerard goed. Hij staat er weer als altijd.

  Op 19 januari 2007 bracht Joling de single Maak me gek uit, als voorloper van zijn gelijknamige album. De single werd een groot succes en bereikte eind maart de nummer 1-positie in de Single Top 100. Hiermee is het zijn grootste hit sinds zijn nummer 1-single No More Boleros uit 1989. In de Nederlandse Top 40 wordt dit resultaat echter niet behaald. Het gelijknamige album Maak me gek bereikt ook de top in de Album Top 100.

  Dinsdag 30 juni 2009 is in Madame Tussauds Amsterdam het nieuwe wassen beeld van Gerard Joling onthuld. Het bijzondere is dat Gerard de eerste Nederlandse popartiest was die een beeld kreeg in het wassenbeeldenmuseum en nu 22 jaar later is hij ook de eerste Nederlandse artiest die voor de tweede keer vereeuwigd wordt door Madame Tussauds. “Mijn beeld is na 15 jaar weggehaald omdat ik er absoluut niet meer op leek”, aldus de zanger. “Ik weet dat alleen de leden van het Koningshuis en Johan Cruijff iedere 6 jaar een nieuw beeld krijgen. Dus toen ze mij belden dat ik een comeback zou maken, dacht ik dat het een grap was. Maar ik sta er toch echt weer en daar ben ik best wel heel trots op!” Het is niet zo verwonderlijk dat juist Gerard als eerste Nederlandse artiest op deze manier geëerd wordt. In 2010 viert de zanger en presentator zijn 25-jarig jubileum in het vak en zijn populariteit, succes en veelzijdigheid lijken alleen meer toe te nemen.

  In 2010 presenteerde hij Move Like Michael Jackson, waarin werd gezocht naar iemand die zich liet inspireren door de bewegingen van Michael Jackson. De broer van Jackson, Jermaine Jackson, werkte mee aan het programma. Ook presenteerde hij in 2010 een deel van het inmiddels derde seizoen van Popstars met Coolen. Daarnaast zou hij in augustus 2010 samen met Beau van Erven Dorens De Zaterdagavondshow met Marc-Marie & Beau gaan presenteren. Zijn rol in het programma werd echter overgenomen door Marc-Marie Huijbregts, omdat Joling zich tijdelijk uit de publiciteit terugtrok en overwerkt zou zijn. Ook deed hij mee aan De beste zangers van Nederland. In 2011 keerde het programma Sterren Dansen op het IJs terug, wat hij opnieuw presenteerde met Coolen. Op 2 juni 2012 scoort Gerard in duet met Jan Smit zijn negende nr.1-hit in de Single Top 100 met Echte Vrienden.

  Gerard Joling zet in 2013 zijn glansrijke zangcarrière voort met de release van de splinternieuwe single, getiteld De Nacht Voorbij. Het vrolijke, uptempo nummer is van de hand van Jan Smit en werd vrijdag 18 januari, uitgebracht op VoSound Records, het platenlabel van Jan Smit. De single is de voorloper van een gloednieuw album van Gerard dat komend voorjaar wordt uitgebracht.

  Vergelijkbare artiesten

  Bent u op zoek naar een artiest voor een ander budget of wilt u naast Gerard Joling een soortgelijke artiest boeken, bekijk hiernaast onze suggesties

  Terug naar artiesten overzicht