fbpx

Prijs George Baker

€ 3500,-excl. BTW

excl. Buma
Prijswijzigingen voorbehouden

Vrijblijvend beschikbaarheid of
informatie opvragen

  Meer informatie over George Baker

  Neem gerust contact op

  Met meer dan 55 jaar ervaring is Lukassen Produkties uw ideale partner voor het boeken van artiesten, band, acts & coverbands.

  Bel ons: 024 323 27 14
  Mail ons: info@lukassen.nl

  George Baker boeken of George Baker inhuren

  Doet u makkelijk en betrouwbaar bij artiestenbureau en boekingskantoor Lukassen Produkties.

  < Terug naar artiesten overzicht

  Biografie George Baker

  De carrière van George Baker nam een aanvang in 1967, toen hij solliciteerde als zanger bij de plaatselijk beroemde band Soul Invention.

  In 1969 deed de band auditie bij platenlabel Negram, waar een drietal composities van de hand van George Baker werd opgenomen, waaronder het inmiddels bijna legendarische “Little Green Bag”. De bandnaam was inmiddels omgedoopt in George Baker Selection.

  Dj Lex Harding was de eerste die het plaatje draaide, met het commentaar: “laten we hopen dat dit geen eendagsvlieg is”. Dat George Baker zeker geen eendagsvlieg is gebleken, mag inmiddels bekend zijn.’Little Green Bag’ was de aanloop naar een lange en wereldwijde carrière van een van de meest onderschatte Nederlandse artiesten. Maar liefst 600 composities kwamen er van de hand van Hans Bouwens (de echte naam van George Baker), hetgeen resulteerde in het gigantische aantal van 20.000.000 (miljoen) verkochte platen.

  Titels als “Dear Ann”, “Nathalie”, “Tonight”, Holy Day”, “Sing a song of love” en natuurlijk de giga-hit “Paloma Blanca”, die wereldwijd in maar liefst 125 verschillende versies is verschenen.

  Na een korte carrière-break tussen 1981 en 1985 kwam George Baker weer ijzersterk terug met de mega-hit “Santa Lucia by night”, waarmee meteen weer buitenlands succes een feit was.Al meer dan 30 jaar is Hans Bouwens/George Baker nu actief en aan het succes lijkt geen eind te komen.

  Door de cult-film ‘Reservoir Dogs’ in 1999, waarin “Little Green Bag” als soundtrack prominent is te horen, dreigt dit nummer na 30 jaar weer een gigantische hit te worden. In diverse landen wordt dezelfde tune gebruikt bij reclame-filmpjes, zoals in Japan, waar George Bakers “Little Green Bag” dankzij een zeer populair whiskeymerk lange tijd in de top10 heeft gestaan.

  In 2005 werd een remake van Una Paloma Blanca gebruikt in de Nederlandse bioscoopkraker Vet Hard. Het nummer verscheen wederom in de hitlijsten van verschillende landen.

  Eind 2007 is George Baker begonnen met zijn langverwachte jubileumtour 40 Jaar Greatest Hits. Gedurende enkele maanden tourde George samen met zijn begeleidingsband Tilt langs de Nederlandse theaters.

  De afgelopen jaren is George Baker nog even actief geweest als voorheen. Zo deed hij vele radio- en TV-shows, honderden live optredens in Nederland, België en Duitsland.

  Vergelijkbare artiesten

  Bent u op zoek naar een artiest voor een ander budget of wilt u naast George Baker een soortgelijke artiest boeken, bekijk hiernaast onze suggesties

  Terug naar artiesten overzicht