fbpx

Prijs Edsilia Rombley

€ 4475,-excl. BTW

excl. Buma
Prijswijzigingen voorbehouden

Vrijblijvend beschikbaarheid of
informatie opvragen

  Meer informatie over Edsilia Rombley

  Neem gerust contact op

  Met meer dan 55 jaar ervaring is Lukassen Produkties uw ideale partner voor het boeken van artiesten, band, acts & coverbands.

  Bel ons: 024 323 27 14
  Mail ons: info@lukassen.nl

  Edsilia Rombley boeken of Edsilia Rombley inhuren

  Doet u makkelijk en betrouwbaar bij artiestenbureau en boekingskantoor Lukassen Produkties.

  < Terug naar artiesten overzicht

  Biografie Edsilia Rombley

  Sinds eind Juli is het album Face to Face verkrijgbaar, het tweede Engelstalige album van Edsilia Rombley (Amsterdam, 1978).

  De 24-jarige Edsilia is vooral bekend geworden als winnares van de Nederlandse en Europese Soundmixshow, en als vertegenwoordigster van Nederland tijdens het Eurovisie Songfestival in 1998, waar ze de vierde plaats behaalde.

  Haar carriëre begon echter als zangeres van de R&B/soul formatie Dignity, die in 1996 een hit hadden met ‘Talk To Me’. Met Face to Face keert Edsilia terug naar haar R&B en soul roots, en dat levert een uitermate geslaagd album op.

  Het is een persoonlijk statement geworden van een dame die weet wat ze wil. De eerste single, het funky ‘What Have You Done To Me’ was al een voorproefje van de nieuwe, zelfverzekerde Edsilia. De bijbehorende videoclip is van internationale allure, en laat zien dat er met deze nieuwe Edsilia een Nederlandse soul- en popdiva is opgestaan in de lijn van internationale pop en soulsterren zoals Toni Braxton en Whitney Houston.

  Het album is voornamelijk opgenomen in de D.E.M.P. studio’s te Amsterdam, onder de inspirerende productionele leiding van Tjeerd Oosterhuis.

  Daarnaast hebben ook een aantal andere producers, waaronder Jay Vandenberg (Romeo) en Rutger Kroese (Replay) aan het album meegewerkt. Het gevarieerde materiaal is geschreven door o.a. Tjeerd Oosterhuis en Keith John (Stevie Wonder, Babyface) en Edsilia zelf was nauw betrokken bij alle facetten van het opnameproces.

  Zo schreef ze mee met een aantal tracks & was ze betrokken bij de songkeuze. De samenwerking tussen Tjeerd en Edsilia kenmerkte zich door een gezamenlijke passie voor muziek en wederzijds respect. “Tjeerd haalt het beste in mij boven.

  Hij heeft het vermogen om mij volledig op mijn gemak te stellen, waardoor ik me heel erg vrij voelde en tot verrassende prestaties kwam. Hij liet me helemaal mezelf zijn en betrok mij bij het hele proces,” aldus Edsilia.

  Voor de eigenlijke opnames begonnen, beluisterden Tjeerd en Edsilia ontelbare demo’s op zoek naar geschikt materiaal en togen zelfs naar New York, waar zij in contact kwamen met de gerenommeerde Amerikaanse tekstschrijver Terry Cox.

  Speciaal voor Edsilia schreef zij de teksten voor de prachtige ballads ‘I Just Wanna Know’ en ‘Gotta Let Me Go’. Haar voormalige collega’s van Dignity deden ook een duit in het zakje; Gracia Gorré schreef het op Edsilia’s lijf geschreven, levenslustige ‘Free Me’, en Karima Lemghari is te horen op ‘Girlfriend’. De speciale bonustrack is ‘I’ll Be That Someone’ in een verrassende duet uitvoering met zangeres Trijntje Oosterhuis, met een spetterend resultaat.

  Alhoewel gevarieerd en voor een breed publiek, vallen de liedjes van het album onder de noemer soulvolle pop. ‘Over & Out’ is een sprankelend nummer waarop je wordt meegevoerd door de kristalheldere stem van Edsilia.

  ‘Free Me’ is een latin-achtige song, waarop Edsilia’s Caribische roots goed te horen zijn; het verhaalt over de muzikale en emotionele groei die zij de laatste jaren heeft doorgemaakt en illustreert hoe belangrijk muziek in haar leven is.

  En het ultrafunky ‘Special Mood’ is een uitdagend, zwoel nummer dat de sfeer oproept van een lome zomerdag. Het is met name in de soulvolle ballads dat Edsilia’s warme lage stem de muziek bedekt als een behaaglijke deken.

  Bijvoorbeeld in het met flamenco gitaar doorspekte ‘Gotta Let Me Go’ waarmee Edsilia bewijst dat zij zich met haar krachtige stembereik kan rekenen tot de topzangeressen van Nederland. Daarbij straalt ze dezelfde klasse uit als de soulsista’s door wie ze zo duidelijk beinvloed is, zoals Gladys Knight, Oleta Adams en Anita Baker.

  De nieuwe nummers geven perfect weer waar Edsilia zich op dit moment bevindt op zowel muzikaal als persoonlijk gebied. Face to Face is een volwassen album waarop zij eindelijk haar eigen identiteit heeft gevonden, en waarop zij haar ervaringen van de afgelopen jaren een plek heeft kunnen geven.

  Edsilia: “Ik ben zoveel rijker omdat ik een album heb kunnen maken dat helemaal van mezelf is. Alle nummers hebben iets speciaals omdat ik elk liedje heb zien ontstaan en van klein naar groot heb zien worden.

  Dit is het beste wat ik tot nu toe gedaan heb, en dat kan voor mij al niet meer stuk.” Zoals ze het zelf verwoordt in ‘Gotta Let Me Go’ dat eind Juni op single verschijnt: “If you really want to be master of your destiny, you got to take some kind of control”. En dat doet ze op Face to Face met overtuiging en klasse.

  Vergelijkbare artiesten

  Bent u op zoek naar een artiest voor een ander budget of wilt u naast Edsilia Rombley een soortgelijke artiest boeken, bekijk hiernaast onze suggesties

  Terug naar artiesten overzicht