fbpx

Prijs Ben Cramer

€ 2850,-excl. BTW

excl. Buma
Prijswijzigingen voorbehouden

Vrijblijvend beschikbaarheid of
informatie opvragen

Meer informatie over Ben Cramer

Neem gerust contact op

Met meer dan 55 jaar ervaring is Lukassen Produkties uw ideale partner voor het boeken van artiesten, band, acts & coverbands.

Bel ons: 024 323 27 14
Mail ons: info@lukassen.nl

Ben Cramer boeken of Ben Cramer inhuren

Doet u makkelijk en betrouwbaar bij artiestenbureau en boekingskantoor Lukassen Produkties.

< Terug naar artiesten overzicht

Biografie Ben Cramer

Bernardus Kramer ( eigenlijk is zijn naam dus met een “K” ), werd op 17 februari 1947 in Amsterdam geboren. Al op zeer vroege leeftijd ontwikkelde hij een grote interesse in muziek.

In 1973 vertegenwoordigde Ben Cramer Nederland op het Eurovisie Songfestival in Luxemburg. De daarop volgende jaren maakte Ben tournees door o.a. Australië, Bulgarije en Japan. Ook in Las Vegas verzorgde hij in die jaren tientallen optredens in de meest gerenommeerde hotels. Daarnaast verscheen hij ook diverse malen op tv, o.a. tweemaal in de zeer bekende Mike Walsh Show (Australië) en scoorde daar een hit met “There’s a fine place”.

Tevens behaalde hij eerste prijzen op Songfestivals in Innsbruck(1969), Rio de Janeiro (1969), Athene(1970), Sofia(1971), Oostende(1971), Tokio(1972/’75), Malta (’82).

Ben Cramer kon toen al terugkijken op een zeer succesvolle carrière met 21 hitsingles en 3 gouden albums. Na een rustige periode tussen 1980 en 1982 kwam hij sterker terug dan ooit. Een nieuwe manier van presentatie, zang en repertoirekeuze zorgden voor een reeks successen zoals “Laat me, “Desirée”, “Een vriend als jij”, (Perhaps love) en een nieuwe versie van ZAIZAIZAIZAI.

In 1986 kwam er een wending in zijn solocarrière. Bij het Nooy’s Volkstheater speelde hij in dat jaar zijn eerste toneelrol in het stuk “In Holland staat een huis”, met o.a. Dick Rienstra, Hanny Vree en Hans Boskamp. In 1989 speelde hij de rol van Juan Peron in de musical EVITA bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen, een rol die hij overigens ook in de USA vertolkte, ondermeer in Arizona en Californië (Civic Light Opera House, 1990).

In het seizoen 1991-1992 schitterde Ben in de musical CHICAGO, als de pleitende advocaat Billy Flinn (Koninklijk Ballet van Vlaanderen) Augustus 1993 t/m 1996 vertolkte hij de prachtige en gecompliceerde hoofdrol in de THE PHANTOM OF THE OPERA (Joop van den Ende Theaterproducties)

In januari 1997 hernam hij nog èènmaal de rol van Peron (Evita) in het Koninklijk Theater Carré (Joop van den Ende Theaterproducties) September 1999 t/m april 2000 speelde hij de hoofdrol van Grimaldini in de voorstelling PINOKKIO (Studio 100) September 2000 tm december 2000 speelde hij de hoofdrol ‘MIjnheer de Boer’ in de musical “De Tijd affaire” t.g.v. het 100 jarig bestaan van de Rabobank.

Augustus 2001-2003 vertolkte hij de rol van Zoser in de musical AIDA (Joop van den Ende Theaterprodukties)

Vanaf Oktober 2003 – Mei 2004 speelde hij in de musical ROMEO & JULIA de rol van Broeder Lorenzo (Music Hall) September 2005 t/m juli 2006 speelde hij de rol van Maurice, in Beauty and the Beast (Joop van den Ende Theaterproducties) September 2006 t/m april 2007 in de musical CHESS, de rol van Molokov (Mark Vijn Producties)

Vanaf oktober 2008 t/m april 2009 in de musical “Op hoop van zegen”, de rol van reder Bos (Ruud de Graaf/Hans Cornelissen Producties)

Naast zijn theateractiviteiten bleef Ben Cramer ook werken aan zijn solocarrière. In 1991 verscheen zijn album ALLES WORDT ANDERS, met opmerkelijke singles als “ Vergeet het maar” en “Ik wil alles”. Voor deze CD werd Ben in april 1992 bekroond met een Edison. In 1993 zag de CD “IN BALANS” het levenslicht, met daarop Ben’s nederlandstalige interpretatie van diverse bekende Franse chansons.

In 1995 verscheen een van zijn beste albums: MUSICAL EMOTIONS, een must voor de vele musicalliefhebbers die Nederland rijk is. In oktober 2005 was daar de release van het album DE ANDERE KANT, een “loungy” samenwerking met de te vroeg overleden pianist/arrangeur Glenn Corneille. In 2007 is het 40 jaar jubileum gevierd met een groot concert in “SPANT” in Bussum, met een live registratie en 35 man orkest.

Er werd een Jubileum DVD/CD geproduceerd waarop ook diverse duetten met o.a. Liesbeth List, Joke de Kruyf , de sopraan Waldin Roes en The Dutch Diva’s. Dit concert is door Omroep Max in 2 delen uitgezonden op tv. In september 2008 is er een nieuw Nederlandstalig musical album verschenen met de titel “Musicals ‘de mooiste'”. Dit door Ben zelf samengestelde album bevat 19 Nederlands gezongen hoogtepunten uit de grootste en bekendste musicals van de laatste 20 jaar. Tevens werd de single “Achter de Horizon”uit de musical Op Hoop van Zegen uitgebracht, welke in première ging op 7 december 2008.

In de periode 2010 – 2011 speelde Ben de hoofdrol in de musical “1953” Een aangrijpende voorstelling over de watersnoodramp. Ben speelde de meedogenloze Dijkwachter Ceel Jacobsen. Na deze musical tourde Ben in 2012 rond met het geweldige enorme orkest van zijn naamgenoot Ben van Wijk. Benny’s Big show orchestra is met 55 personen één van de grootste bigbands van Nederland. Daarnaast is hij veelvuldig op de vaderlandse podia te vinden met zijn vertolkingen van prachtige musicalmelodieën, vaak ook met extra begeleiding van koren en/of (harmonie)orkest.

Ook op TV en filmgebied heeft Ben acte de présence gegeven. Hij speelde gastrollen in o.a.: Flodder, Westenwind, Baantjer, Spangen en vertolkte rollen in de bioscoopfilms “De Zeemeerman” en “Filmpje”, en in de nieuwe Vara tv-serie “Gebak van Krul”. Zijn zo herkenbare stemgeluid is ook terug te vinden in de tekenfilm “De Notenkraker” én in de -door Dick van Dyke beroemd gemaakte- rol van schoorsteenveger in de Nederlandse versie van Walt Disney’s “Mary Poppins”(1998) Tevens zijn er nog altijd de optredens met het alom bekende en hagelnieuw repertoire, én een door hemzelf ontwikkelde fenomenale Phantom-act met prachtige lasershow.

Vergelijkbare artiesten

Bent u op zoek naar een artiest voor een ander budget of wilt u naast Ben Cramer een soortgelijke artiest boeken, bekijk hiernaast onze suggesties

Terug naar artiesten overzicht