Prijs Ancora

€ 1995,-excl. BTW

excl. Buma
Prijswijzigingen voorbehouden

Vrijblijvend beschikbaarheid of
informatie opvragen

Meer informatie over Ancora

Neem gerust contact op

Met meer dan 55 jaar ervaring is Lukassen Produkties uw idealepartner voor het boeken van artiesten, band, acts & coverbands.

Bel ons: 024 323 27 14
Mail ons: info@lukassen.nl

Ancora boeken of Ancora inhuren

Doet uw makkelijk en betrouwbaar bij artiestenbureau en boekingskantoor Lukassen Produkties.

< Terug naar artiesten overzicht
 
 

Biografie Ancora

In juni 2013 maakt Nederland door middel van de single ‘Vrij Als De Wind’ voor het eerst kennis met Ancora. Twee maanden later volgt het gelijknamige debuutalbum. Het begin van een muzikale reis, rijk gevuld met hoogtepunten, waaraan op 29 mei 2015 een groot, nieuw hoofdstuk wordt toegevoegd door de release van het tweede Ancora album, getiteld ‘Voorbij De Horizon’.

De zangers Patrick Jongschaap, Harm Wolters en Patrick van Bree die samen Ancora vormen, trekken met hun aanstekelijke mix van Shanty, Irish folk en pop in 2013 onmiddellijk veel aandacht. Het feit dat Ancora bij hun debuutalbum een DVD levert met daarop schitterende clips van alle nummers, maakt de release ronduit uniek. Het adagium van de groep luidt. Ancora moet je niet alleen horen, maar moet je ook zien. Dat maken ze op deze wijze waar. Het is duidelijk: ze gaan er voor de volle 100% voor en alles moet perfect voor elkaar zijn. Met de DVD leveren ze een complete speelfilm, want de afzonderlijke nummers worden met elkaar verbonden door een verhaal dat de acteur Joop Wittermans vertelt in diens prachtige rol als ‘oude zeerot’ Pier.

Ancora slaagt er in een lawine aan publiciteit te genereren rond de albumrelease van ‘Vrij Als De Wind’. Natuurlijk dankzij de gelijknamige eerste single, maar ook door de volstrekt unieke wijze waarop de albumpresentatie plaats vindt. Een week lang varen zij met het zeilschip De inspiratie langs havens aan het IJsselmeer. In iedere haven treden ze op en hebben zij een afspraak met Piet Paulusma. Hij verzorgt ‘s avonds vanaf datzelfde schip zijn ‘Piet’s Weerbericht’ en zet Ancora in het zonnetje.

Het resultaat: Ancora weet met het album meteen de nummer één positie te verwerven. Voor het eerst debuteert een groep met een cd-met-dvd op de bovenste plek van de GFK Album top 100. Het album blijft daarna nog wekenlang bij de bovenste tien plaatsen genoteerd staan. In 2014 ontvangen zij de award Sterren.nl voor beste videoclip ‘Vrij Als De Wind’.

In 2015 komt Ancora met de opvolger. Het nieuwe album heet ‘Voorbij De Horizon’ en wordt voorafgegaan door het vrolijke ‘Word Zeeman’. De eerste single is er qua sound succesformule van de groep vrijwel niet gesleuteld. De basis is ongewijzigd: een aanstekelijke mix van Shanty, Irish folk en pop. De productie is evenals de vorige keer in de vertrouwde handen van Edwin van Hoevelaak (o.a. Jeroen van der Boom/Nick & Simon). Ook heeft Ancora met succes weer een beroep kunnen doen op Jan Keizer. De voormalige frontman van BZN leverde samen met zijn zoon Louis het merendeel van de teksten.

Uit het voorgaande blijkt dat Ancora koersvast is, maar dat betekent niet dat ze ook exact dezelfde koers volgen. Dus zijn er veel liedjes in de stijl die we van hun debuutalbum kennen, zoals ‘De Gouden Eeuw’, ‘De Ierse Pub’ en ‘God Moet Een Zeeman Zijn’. Maar het album heet niet voor niets ‘Voorbij De Horizon’. Muzikaal nemen ze dat in een aantal nummers letterlijk. Luister maar eens naar tracks zoals ‘Thuis Zijn’, ‘Vaar Op Je Eigen Kompas’  en de fraaie ballad ‘Zoals Ooit Bij Ons’.

Op het album horen we als muzikanten onder meer meester violist Joost van Es (Within Temptation/Ilse DeLange), Jaap Kwakman (3J’s) op mandoline en Marcel Visser (Jan Smit, Nick & Simon) op gitaar.

En jawel, Ancora schrijft opnieuw geschiedenis door ook aan dit album een complete DVD toe te voegen. Geen halve maatregelen en inderdaad…………nooit eerder vertoond. Ook dit keer zijn alle nummers met afzonderlijke clips schitterend in beeld gebracht. Verteller Joop Wittermans (Pier) praat het geheel weer samen met de groep aan elkaar.

Ancora boeken doet u bij Lukassen Produkties!

Vergelijkbare artiesten

Bent u op zoek naar een artiest voor een ander budget of wilt uw naast Ancora een soortgelijke artiest boeken, bekijk hiernaast onze suggesties

Terug naar artiesten overzicht