fbpx

Prijs Ancora

€ 2495,-excl. BTW

excl. Buma
Prijswijzigingen voorbehouden

Vrijblijvend beschikbaarheid of
informatie opvragen

  Meer informatie over Ancora

  Neem gerust contact op

  Met meer dan 55 jaar ervaring is Lukassen Produkties uw ideale partner voor het boeken van artiesten, band, acts & coverbands.

  Bel ons: 024 323 27 14
  Mail ons: info@lukassen.nl

  Ancora boeken of Ancora inhuren

  Doet u makkelijk en betrouwbaar bij artiestenbureau en boekingskantoor Lukassen Produkties.

  < Terug naar artiesten overzicht
   
   

  Biografie Ancora

  Ancora boeken?

  Ancora boeken doe je exclusief bij het boekingskantoor van Ancora, Lukassen Produkties! Nederland hoorde voor het eerst halverwege 2013 van Ancora. De single ‘Vrij Als De Wind’, met inmiddels meer dan 1 miljoen views op Youtube, kwam uit. Als snel hierna volgde het eerste album en de muzikale reis was begonnen. In mei 2015 volgde het 2e album genaamd ‘Voorbij de Horizon’ en inmiddels is Ancora een van de meeste geboekte artiesten van het land.

  Het trio Patrick Jongschaap, Harm Wolters en Patrick van Bree zijn de zangers en vormen de groep Ancora. Met hun aanstekelijke mix van Shanty, Irish folk en pop trekken ze in 2013 direct veel aandacht. Het feit dat Ancora bij hun debuutalbum een DVD levert met daarop schitterende clips van alle nummers, maakt de release ronduit uniek. Ancora moet je namelijk niet alleen horen, maar ook zien. Met deze prachtige DVD maken ze dat duidelijk en ze gaan er dan ook met volle kracht voor. Met deze DVD leveren ze een complete speelfilm, gezien de nummers met elkaar verbonden worden voor een verhaal dat de acteur Joop Wittermans vertelt.

  Direct na de release van ‘Vrij Als De Wind’ slaagt Ancora erin om een lawine aan publiciteit te generen. Vooral door de volstrekt unieke wijze waarop het album gepresenteerd wordt. Langs de havens aan het IJsselmeer varen ze een week lang waar ze bij iedere haven een optreden verzorgen. ’s Avonds presenteert Piet Paulusma vanaf het schip zijn programma ‘Piet’s Weerbericht’ waardoor er nog een extra publiciteit wordt gegenereerd.

  Het resultaat spreekt vervolgens voor zich: direct een nummer één positie! Voor het eerst debuteert een groep met een cd-met-dvd op de bovenste plek van de GFK Album top 100. Het album blijft daarna nog wekenlang bij de bovenste tien plaatsen genoteerd staan. In 2014 ontvangen zij de award Sterren.nl voor beste videoclip ‘Vrij Als De Wind’. Ancora heeft de wind in de rug en de boekingen stapelen zich dan ook op!

  ‘Voorbij De Horizon’ is het 2e album die in 2015 uitkomt. Voorafgaand aan dit album wordt het vrolijke nummer ‘Word Zeeman’uitgebracht. De eerste single is er qua sound succesformule van de groep vrijwel niet gesleuteld. De basis is ongewijzigd: een aanstekelijke mix van Shanty, Irish folk en pop. De productie is evenals de vorige keer in de vertrouwde handen van Edwin van Hoevelaak (o.a. Jeroen van der Boom/Nick & Simon). Ook heeft Ancora met succes weer een beroep kunnen doen op Jan Keizer. De voormalige frontman van BZN leverde samen met zijn zoon Louis het merendeel van de teksten.

  Uit het voorgaande blijkt dat Ancora koersvast is, maar dat betekent niet dat ze ook exact dezelfde koers volgen. Dus zijn er veel liedjes in de stijl die we van hun debuutalbum kennen, zoals ‘De Gouden Eeuw’, ‘De Ierse Pub’ en ‘God Moet Een Zeeman Zijn’. Maar het album heet niet voor niets ‘Voorbij De Horizon’. Muzikaal nemen ze dat in een aantal nummers letterlijk. Luister maar eens naar tracks zoals ‘Thuis Zijn’, ‘Vaar Op Je Eigen Kompas’  en de fraaie ballad ‘Zoals Ooit Bij Ons’. Ook aan dit album voegt Ancora een complete DVD toe met afzonderlijke clips stuk voor stuk voor stuk schitterend in beeld gebracht. Joop Wittermans de verteller praat het geheel volledig aan elkaar.

  Ancora boeken doet u exclusief bij boekingskantoor Lukassen Produkties!

  Vergelijkbare artiesten

  Bent u op zoek naar een artiest voor een ander budget of wilt u naast Ancora een soortgelijke artiest boeken, bekijk hiernaast onze suggesties

  Terug naar artiesten overzicht