fbpx

Prijs Ali B

€ 9750,-excl. BTW

excl. Buma
Prijswijzigingen voorbehouden

Vrijblijvend beschikbaarheid of
informatie opvragen

Meer informatie over Ali B

Neem gerust contact op

Met meer dan 55 jaar ervaring is Lukassen Produkties uw ideale partner voor het boeken van artiesten, band, acts & coverbands.

Bel ons: 024 323 27 14
Mail ons: info@lukassen.nl

Ali B boeken of Ali B inhuren

Doet u makkelijk en betrouwbaar bij artiestenbureau en boekingskantoor Lukassen Produkties.

< Terug naar artiesten overzicht

Biografie Ali B

Ali B kwam in Amsterdam-oost voor het eerst in aanraking met hiphop. Hij was volgens eigen zeggen een echte straatentertainer, samen met zijn neef hing hij de hele dag rond op straat om de jongens uit de buurt te vermaken met verhalen en grappen.

In Almere gaf hij op 14-jarige leeftijd al zijn eerste optreden, voor maar liefst 400 mensen! Dit beviel hem zodanig dat hij op elk feest ongevraagd de microfoon pakte en een show gaf.

Door Ali B’s energieke en entertainende live-performance kreeg Ali zeer snel naamsbekendheid. Hij noemde zichzelf Ali B omdat de media criminele Marokkanen op die manier weergeven in het nieuws. Maar naast Ali B kennen zijn fans hem inmiddels ook als “Ali Baba” “de knuffelmarokkaan” en “die Lijpe Mokro”.

Ali’s harde werken wierp zijn vruchten af. Met zangeres Karima maakte Ali het nummer ‘Waar gaat dit heen?’ op, het nummer werd opgedragen aan Amnesty International. Zijn doorbraak bij het grote publiek kwam met zijn single “Ik ben je zat” waarin hij samen met Brace de derde plaats van de top40 haalde.

Later deed Ali ook nog duetten met onder andere Marco Borsato (‘Wat zou je doen?’), Yes- R en the Partysquad (‘Rampeneren’). Maar de grootste verassing kwam, ook voor Ali B, van de internationale superster Akon. Akon’s hit ‘Ghetto’ word in een speciale Nederlandse versie uitgebracht, waar ook zijn neefje, Yes-R op te horen is.

In april en mei 2008 was Ali B. te zien op tv met zijn programma: De Flat van Ali B. Daarnaast is Ali een graag geziene gast in (discussie) programma’s op radio en televisie.

In het begin van 2011 startte zijn nieuwe televisieprogramma ‘Ali B Op Volle Toeren’ waarbij hij met een bevriende rapper in elke aflevering naar een artiest van vroeger gaat. Hij bracht ook een nieuw album uit, genaamd ‘Ali B Geeft Antwoord’ en een gelijknamige theatershow. Als voorproefje heeft Ali het nummer ‘Verslaafd’ uitgebracht samen met Fresku en Winne.

Vergelijkbare artiesten

Bent u op zoek naar een artiest voor een ander budget of wilt u naast Ali B een soortgelijke artiest boeken, bekijk hiernaast onze suggesties

Terug naar artiesten overzicht